Hatalmas tűz ütött ki Budapest 14. kerületében hétfőn késő este. A lángoszlop a tízméteres magasságot is elérte, a füstöt Budáról is látni lehetett. A teljes vasúti közlekedést leállították, a tűzet hajnali 1 óra körül sikerült eloltani.

Talpfák gyulladtak ki

Hétfőn 22 óra után nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók a 14. kerületbe. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint vasúti talpfák égtek Rákosrendező állomás Teleki Blanka utca felőli oldalán, a megszüntetett vágányok területén.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiürítették az állomást

Felsővezeték leszakadásának veszélye miatt kiürítették az állomást, a területet robbanásveszélyesnek minősítették, és lezárták a környéket. A tüzet éjfél után sikerült eloltani, a Katasztrófavédelem kedd hajnali fél 1-kor azt közölte, hogy már csak egy vízágyú dolgozik a helyszínen. Ugyanakkor a lángra kapott rakat szétbontása még hosszú ideig eltarthat, így elhúzódó oltási munkálatokra kell számítani.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Helyszíni felvétel

Újra indult a közlekedés

A Mávinform kedd hajnali 1 óra után kiadott közleménye szerint újraindulhatott a vonatközlekedés Rákosrendezőn. A Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés, a vonatok immár a Nyugati pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek. A Katasztrófavédelem azt írta, hogy a vonatok legfeljebb 20 kilométer/órás sebességgel közlekedhetnek.

Gáztartályok voltak a közelben

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Rákosrendező állomás Teleki Blanka utca felőli oldalán egy 100 méter hosszú, 5 méter magas talpfarakás egy része gyulladt meg. A talpfák közelében lévő 32 köbméteres gáztartályt egy mozdonnyal vontatták távolabb.

Helyszíni felvétel

Itt épül a maxi-Dubaj

A  Külgazdasági és Külügyminisztérium  nemrég jelentette be, hogy Magyarország és az Egyesült Arab Emirátusok megállapodott egymással, hogy a 14.  kerületben található Rákosrendező pályaudvaron a kormány rendezi a környék infrastruktúráját, míg az Egyesült Arab Emírségek Magyarországon szinte példátlan mértékű ingatlanberuházást hajt végre.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: olvasói fotó