A Ford 10 ezer négyzetméteres logisztikai bázist hozott létre Biatorbágyon. 15 európai országot fognak innen kiszolgálni. 18 ezer féle alkatrész tárolása és szállítása kezdődik. Ez az egyetlen ilyen kapacitású és gyorsaságú bázis Európában, 55 új munkahely jön létre, a beruházás értéke 3 milliárd forint. A biatorbágyi polgármester szerint a település ipari területe gyakorlatilag megtelt.

Első Európában

Yiannis Tavanidis, a Ford of Europe regionális igazgatója elmondta, az újonnan alapított biatorbágyi központ a Ford első Gyors Regionális Alkatrész Központja Európában, amely jelenleg 55 ember számára biztosít munkalehetőséget. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gazdasági gerinc

Az autóipari vállalatok egyre több mérnöki, fejlesztési és szolgáltatási funkciót telepítenek Magyarországra – mondta Szijjártó Péter Biatorbágyon a Ford új logisztikai központjának átadásán. A külgazdasági és külügyminiszter az eseményen beszélt arról is, hogy az autóipar a magyar gazdaság gerincét jelenti, a magyar ipar kibocsátásának 30 százaléka innen származik.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Átadták

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Yiannis Tavanidis, a Ford
 of Europe regionális igazgatója kezet fog, mellettük Menczer Tamás, államtitkár a Ford
 Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft. logisztikai központjának átadóünnepségén Biatorbágyon 2021. április 12-én. – MTI/Kovács Tamás

Gyártóhely és fejlesztések

Magyarországot kezdetben gyártóhelynek tekintették az autóipari vállalatok, majd egyre több mérnöki, fejlesztési és végül szolgáltatási funkció is érkezett az országba – tette hozzá, megjegyezve, hogy a Ford mára 624 magasan képzett, fiatal magyar mérnököt és közgazdászt foglalkoztat.

Szoros kapcsolat

Szijjártó Péter kitért arra is, hogy Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok gazdasági kapcsolatainak még szorosabbra fűzése történik. Hozzátette: 1700 amerikai vállalat több mint 100 ezer magyar embernek ad munkát, és az idén év elején 8 százalékos növekedést mértek a magyar-amerikai kereskedelmi forgalomban.

3 milliárdba került

A Ford most átadott regionális alkatrészközpontja 15 közép-kelet-európai országot szolgál ki, a 10 ezer négyzetméteres modern raktárközpont a cég mintegy 3 milliárd forintos beruházásával jött létre.

Vonzó környezet

Menczer Tamás külügyi államtitkár, a térség leendő kormánypárti országgyűlési képviselő-jelöltje az új logisztikai központ kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a beruházás jelentőségét a gyorsasága és az elérhetősége adja. A biatorbágyi fejlesztés jelzi, hogy a magyar gazdasági környezet vonzó, és egyúttal jelenti az itt élők minőségi munkájának elismerését is – mondta.

Sokan dolgoznak a Fordnak

A Ford egyre növekvő magyarországi beszállítói hálózattal rendelkezik, jelenleg több mint 40 vállalat és 69 ezer munkavállaló gyárt és szállít részegységeket a Ford üzemei számára.

Biatorbágy a sikervároska

Biatorbágy a budai agglomeráció egyik legfelkapottabb települése. A jelenleg 14 ezres lakosú kisvárosba évről-évre egyre többen költöznek, mert közel van Budapesthez és kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik. A település polgármestere, Tarjáni István a minap arról beszélt, hogy a vállalkozási területeik beteltek, de a lakóterületek nem. Hozzátette: jelenleg egy 20 hektáros lakóterület már beépítés alatt van és nagyjából ugyanekkora fejlesztése elindult és a következő években már oda is érkezhetnek fejlesztők, illetve azok, akik saját családi házat szeretnének építeni – jelezte a polgármester. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

MTI/BPK – Kiemelt kép: illusztráció