Egy 14 és egy 12 éves fiú megtámadott az utcán egy 67 éves férfit. Hátba rúgták és elvették a pénztárcáját. Előtte egy 69 éves asszonyt loptak meg. Mindez a pesti agglomeráció peremén, Tápióbicskén történt.

A nyomozás eddigi adatai szerint 2020. január 8-án dél körül egy vásárlásból hazafelé tartó 69 éves tápióbicskei asszony kerékpárjának kosarából lopta ki két, akkor még ismeretlen fiatal fiú a táskát, amelyben dohánytermék, valamint bankkártyát és pénzt tartalmazó tárca volt.

Még ugyanezen a napon késő este a szőlősnyaralói állomás közelében egy 67 éves sülysápi férfit megtámadta két, akkor még ismeretlen fiatal fiú.

Hátba rúgták, majd a földre eső sértett alól kiráncigálták a táskáját és elszaladtak. A helyszín közelében később meglettek az iratok, egy kukából pedig előkerült a sértett elemlámpája és mobiltelefonja.

A nagykátai rendőrök rövid idő alatt azonosították a támadókat, a 14 illetve 12 éves fiúkkal szemben rablás bűntettének, valamint lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyásuk mellett – indult eljárás.

Kiemelt kép: illusztráció