A tökéletes fertőtlenítés ma már nem bonyolult és nem is túl drága. A modern technológia segítségével természetes módon lehet fertőtleníteni. Az ózongenerátorok a természetben is megtalálható ózongáz tulajdonságát használják, míg az UV-C germicid lámpák a fény erejét használják fel. Mindkét módszer nagyon hatékony és költségkímélő.

Koronavírus idején is jól jön a természetben gyakran előforduló ózonnak az a tulajdonsága, hogy az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, sokkal hatékonyabb, mint a klór és egyéb vegyi fertőtlenítő szerek. Ezt alkalmazza az ózongenerátoros fertőtlenítés.

Talán sokan emlékeznek még az iskolai kémia órákra, hogy mi is az ózon. Minden villámcsapáskor hangrobbanás kíséretében 3 oxigénatomból álló instabil molekulák sokasága, ózongáz keletkezik.

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, sokkal hatékonyabb mint a klór és egyéb vegyi fertőtlenítő szerek. Ezt a gázt alkalmazza az ózongenerátoros fertőtlenítés.

Az ózongenerátor ózont hoz létre a levegőből. Amikor kapcsolatba kerül az ózon bármilyen mikroorganizmussal, vírusokkal, baktériumokkal, gombákkal, megsemmisíti és hatástalanítja azokat, mégpedig úgy, hogy leállítja a vírusok szaporodását, megakadályozva a sejtekhez való kapcsolódását, a baktériumok sejthártyáját pedig megbontja. Az ózongenerátorral való fertőtlenítés, légtisztítás, szagmentesítés széles körben alkalmazott eljárás.

Lakásban vagy irodában is használható

Az ózongenerátor minden olyan helyen jól alkalmazható, ahol lényeges és fontos a kórokozómentes környezet és a tiszta levegő. Így alkalmas lakások, irodák, egészségügyi intézmények, várótermek, üzletek, és autóklímák tisztítására, fertőtlenítésére is.

Hogyan történik az ózonos kezelés?

Az ózongázzal történő fertőtlenítés során nincs hagyományos vegyi anyagokra szükség. Egy környezetbarát tisztítási folyamatról van szó. Az ózongáz olyan helyekre is bejut, amelyek vegyszerekkel elérhetetlenek. Az ózon, bár gyorsan lebomlik, erősen oxidatív mérgező anyag.

A kezelés során a helyiségben tilos tartózkodni. A munkafolyamat végeztével csak egy alapos szellőztetésre lesz szükség. A tárgyakra az ózon, az ózonos fertőtlenítés nem veszélyes, azokban nem okoz kárt.

UV-lámpás fertőtlenítés

UV-C germicid lámpa

A nagyi szokta mondani: Menj csak ki fiam a napra, majd az fertőtlenít! Valóban így van ez? A legtöbb ember nem tekint úgy a fényre, mint a fertőtlenítés és a tisztítás eszközére. Az UV-C lámpákkal a nem kívánt mikroorganizmusok: vírusok, baktériumok, gombák szinte másodpercek alatt inaktívvá válnak.

A fertőtlenítés eszköze az UV-C/germicid lámpa, mely bizonyos besugárzási idő alatt csírátlanítja, fertőtleníti a felületeket és a légteret. Egy UV-C/germicid lámpás berendezéssel akár egy 30 négyzetméteres szobát is tisztán lehet tartani, több lámpával pedig nagyobb terek is fertőtleníthetők.

Ezt a módszert gyakran alkalmazzák orvosi rendelőkben, várókban és olyan helyiségekben, ahol fontos a sterilitás. További részletek információt a fertotlenitve.hu oldalon lehet olvasni.

A cég vállalja a magán és üzleti ügyfelek részére a vegyszermentes ózongenerátoros vagy UV-C fertőtlenítést. Kérjen ajánlatot tőlük. Elérhetőségeiket ide kattintva lehet könnyen megtalálni: fertotlenitve.hu

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: fertotlenitve.hu

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amelyet a forgalmas napokon már 600 ezren olvasnak akkor kattintson ide!