Az egyik érdi kereszteződésnél egy 33 éves férfi szabályosan várakozott a pirosnál, aztán hirtelen puff! Hátulról belerongyolt egy tök részeg sofőr. Az eset korábban történt, de az ügyet csak most sikerült lezárnia az érdi rendőrségnek.

Túl sokat ivott

Az érdi rendőrök befejezték azt a tavaly nyáron indult nyomozást, amelynek 27 éves gyanúsítottja álló autóba rohant, a mért alkoholkoncentráció nem hagyott kétséget afelől, miért. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hátulról belezúzott

Egy 33 éves budapesti férfi kérte a rendőrök segítségét 2021. július 24-én késő este, miután egy érdi kereszteződésben a piros lámpánál állva hátulról belezúzott egy személygépkocsi. Mindkét sofőr könnyű sérülést szenvedett.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nem tudott kiszálni az autóból

A vétkes, 27 éves, helyi sofőr a kocsijából sem tudott kiszállni, mint később kiderült, nem a sérülései akadályozták a mozgásban, sokkal inkább az elfogyasztott alkohol mennyisége. Az érdi rendőrök megmérték, amit kellett, a pozitív érték meghaladta a 2,1 ezreléket.

A baleset helyszínén készült fotó

Forrás: Rendőrség

Súlyosan piás

Az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint a vétkes férfi véralkohol-koncentrációja a baleset idején 2,8-2,95 gramm/liter között volt, amely súlyos fokú alkoholos befolyásoltságnak felel meg.

Elaludt a volánnál

A 27 éves érdi férfit járművezetés ittas állapotban vétségével gyanúsították meg. Kihallgatásán elismerte felelősségét, állítása szerint elaludhatott a volán mögött.

10 doboz sör

Emlékei szerint egész nap ivott, 10 dobozos sört, egy 3 centes pálinkát dobott be, majd beült a kocsiba és fővárosi barátnőjéhez indult. A megtett út derengett, de a csattanásra feleszmélt. A rendőrök kezdeményezték a férfi vezetői engedélyének bevonását az Érdi Okmányirodán keresztül.

Befejezték a nyomozást

Az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a sofőr ellen folytatott nyomozást befejezte, az iratokat átadták az ügyészségnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A piás sofőr elfogása – Forrás: Rendőrség