Vasárnap reggelre az országban többfelé alakult ki hóréteg; a Kékestetőn már csaknem 20 centiméteres a hóvastagság. Néhol újabb havazás várható.

A Kékestetőt ellepte a hó

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap reggeli adatai szerint az ország északi felében több helyen alakult ki hólepel, vagy pár centiméteres hóréteg. A legnagyobb hó Kékestetőn van, ott 19 centiméteres a hóvastagság. A Komárom-Esztergom megyei Tardost 10, míg Bajnát 7 centiméteres hó borítja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pest megye is behavazódott

A Veszprém megyei Bakonybélen és a Pest megyei Zsámbékon egyaránt 6 centiméteres hóvastagságot rögzítettek. Budapesten is több helyen alakult ki néhány centiméteres hótakaró.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Pátyon hóembert is építettek

Fotó: BPK

Nógrádban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben

A meteorológiai szolgálat honlapja szerint az ország északkeleti területein vasárnap reggel is havazott. Nógrád megyében jelenleg is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, mivel ott a nap folyamán több mint 5 centiméternyi hó hullhat.

Ónos eső is lehet

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: az ország északi részén napközben fokozatosan megszűnik a havazás, illetve dél felől egyre nagyobb területen havasesőbe, esőbe válthat át a halmazállapot. Kezdetben a halmazállapot váltás határán néhol átmeneti, gyenge ónos esőre is számítani lehet. Legtovább az Északi-középhegység térségében várható elsősorban havazás, kiemelten Nógrád megyében, illetve a Mátrában és a Bükkben.

Az Alföldön is havazhat

Az esti óráktól – mint fogalmaztak – “jelentős területi bizonytalanság mellett”, dél felől újabb csapadékzóna érkezhet. Így – legkisebb eséllyel az Alföld keleti, délkeleti részén – ismét várható havas eső, illetve havazás – írta a meteorológiai szolgálat.

Mínuszok

Az előrejelzés szerint vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 6 Celsius-fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket. Késő estére mínusz 2 és plusz 5 fok közé hűl le a levegő.

Időjárás hétfőn

Hétfőn a Dunától keletre erősen felhős, vagy borult marad az ég, és további eső, északon havas eső, hó valószínű. A Dunántúlon szakadozik a felhőzet, itt inkább csak eleinte lehet zápor. Többfelé lesz élénk az északnyugati légmozgás. +3 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Kedden borongós idő várható

Kedden keleten marad a borongós idő, és kisebb eső, szitálás is előfordul. A Dunántúlon a kezdeti napsütés után napközben rétegfelhők érkeznek. A legtöbb napsütés a középső tájakon lehet. Az ÉNy-i szél élénk marad. Reggel -3, délután +3 fok körül valószínű a hőmérséklet.

Szerdán pár órás napsütés

Szerdán változóan felhős időre van kilátás. Pár órás napsütés mindenhol lehet, csapadékra nem kell számítani. Reggel párás, foltokban ködös lesz a levegő. Reggel -11, -2, délután 0, +5 fok várható.

Csütörtökön megint havazhat

Csütörtökön erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható csapadék: eleinte hó, ónos eső, majd egyre inkább havas eső, eső ígérkezik. +4 fok köré enyhül a levegő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kékestető – Forrás: MTI/Komka Péter