A nagy havazás miatt veszélyes kirándulni a Pilisben – erre hívja fel a figyelmet a Pilisi Parkerdő vezetősége. A Normafán, a János-helyi szerpentínen több fa is kidőlt. A gyáli vonalon nem jár a vonat, mert elromlott a biztosítórendszer.

Kidőlt a fák

Az elmúlt napok havazása veszélyhelyzetet teremtett a Pilisi Parkerdő területein. A fákra rakódott vizes hó miatt ágak törhetnek le. A társaság azt írja, a havazást sajnos nem előzte meg fagy, így az erdőtalaj felázott, ezért helyenként nagyobb fák dőlnek ki a plusz súly miatt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Veszélyes a kirándulás

Az erdészeti utak emiatt több helyen még gyalogszerrel sem járhatóak, ezért a Parkerdő arra kéri a kirándulni vágyókat, hogy ne induljanak útnak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Dobogókő térsége lezárva

Komárom-Esztergom és Pest vármegyében a közlekedésre veszélyes fák illetve a fakidőlések miatt továbbra sem járható: a Tardos és Bikolpuszta közötti szakasz, valamint a Budakalász – Dobogókő – Esztergom összekötő utat, a 21-es és a 33-as km között lezárták. Pilisszentlélek település erre a szakaszra esik, ezért csak a helyi lakosokat engedik be.

Kidőlt fák a János-hegyen

Vasárnap, a hajnali órákban a Normafán felfrissítették a sífutó pálya nyomvonalát és rendbe rakták a szánkópályát is. Megpróbálták sífutása alkalmassá tenni a János-hegyi út szerpentin szakaszát, de ott jelenleg kidőlt fák akadályozzák hogy bemenjenek a hótaposó gépek.

Quaddal próbálkoznak

„Az erdészek mai nap megpróbálják az útvonalat quaddal megközelíteni és megtisztítani. Ha ez sikerül akkor jelentősen nagyobb sífutó pályát is tudunk készíteni! Jelenleg ismét havazik, a hőmérséklet folyamatosan nulla fok alatt van, ezért mindenkit kérünk, hogy megfelelő öltözetben és cipőben érkezzen. Vigyázzatok magatokra családtagjaitokra, a kutyával érkezők pedig őket is óvják, figyeljetek rájuk, nekik is szokatlan lehet ez a nagy hó!” – írja Facebook oldalán a Normafa Park üzemeltetője.

Gyálon nem járnak a vonatok

A gyáli állomáson meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért Gyál és Ócsa között nem közlekedhetnek a vonatok. A Budapest-Lajosmizse vonalon az S21-es vonatok rövidebb útvonalon közlekednek, jelentősen megnő a menetidő – írja vasárnap délelőtt a MÁV.

Forgalmi változás

A Dabasról a Nyugati pályaudvarra 8:15-kor elindult S21-es (2947) helyett Ócsa és Kőbánya-Kispest állomás között pótlóbusz közlekedik. A Nyugati pályaudvarról Lajosmizsére 8:15-kor elindult S21-es (2932) helyett Gyál és Ócsa között pótlóbusz

Váltóállítási gondok

Almásfüzitő térségében, Komárom és Tatabánya, valamint Budaörs és Szárliget között az intenzív havazás váltóállítási gondokat okoz. Emiatt Budapest-Kelenföld és Komárom vonalszakaszon között a közlekedő vonatok előreláthatólag 15-30, esetenként 45 perc késéssel közlekednek – írta vasárnap reggel a MÁV. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pótlóbuszok viszik az utasokat

A vasúttársaság közleménye szerint rövidebb útvonalon közlekedő S10-es vonatokra lehet számítani. Almásfüzitő és Neszmély között nem közlekedhetnek, ezért az esztergomi vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Baleset az M0-áson

Összeütközött két személyautó az M0-s autóútnak az M1-es félé vezető oldalán, Dunaharaszti határában, a Ráckevei Duna-ágnál, a 22. kilométernél. Az egyik jármű a belső, a másik pedig a leállósávban van. A fővárosi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést a balesetnél, amelyhez a mentők is kiérkeztek.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI – Bugány János