A budai agglomerációban fekvő Tökön az egyik ház udvarában akkora vadkendernövényeket találtak, amin még a rendőrök is meglepődtek. 30 zsák sem volt elég ahhoz, hogy összecsomagolják és elvigyék a lefoglalt növényeket.

A rendőrség közleménye szerint „bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy egy töki ingatlanban kábítószert termesztenek.” ez nyilván azt jelenti, hogy valaki feljelentette az érintett ház tulajdonosát.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A rendőrség helyszínen készített felvételeit elnézve akkorára nőttek a vadkendertövek, hogy szinte az utcáról is látható volt már a cigis füvek alapanyaga.

A rendőrök augusztus 24-én a házban és annak udvarán házkutatást tartottak, ahol 90 tő kábítószergyanús növényt foglaltak le. Az intézkedés alkalmával a rendőrök elfogták a házban élő 41 éves férfit és 38 éves nőt, akiket a rendőrkapitányságra előállítottak, és gyanúsítottként hallgattak ki.

A két elkövető kihallgatása során elmondta, hogy a tőle lefoglalt kábítószert saját maguknak termesztették. A Budaörsi Rendőrkapitányság a férfi és a nő ellen kábítószer birtoklása miatt indított nyomozást.

Fotók: A rendőrség helyszíni felvételei