A kamion Budapest felé robogott, amikor letért az útról és a házfalnak csapódott. Egy házaspár volt otthon, nem örültek a hívatlan látogatónak, majdnem ezzel egy időben hármas karambol történt az M5-ösön.

Budapest irányába tartott az 5. számú főúton az a járműszerelvény, aminek vezetője eddig ismeretlen okból 2019. október 29-én 5 óra körül letért az útról és egy családi ház oldalába csapódott.

Az Alsóbabád úton bekövetkezett balesetben sem a járműszerelvény vezetője, sem a házban tartózkodó házaspár nem sérült.

A becsapódáskor a házban két ember tartózkodott. A dabasi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet és az épületet, majd az úttestre kivontatták a teherautót. Az épület lakhatatlanná vált, az ott élők lehelyezéséről az önkormányzat gondoskodott.

A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon forgalomkorlátozás volt érvényben – írja a Police.hu.

Hármas karambol az M5-ösön

Közben ettől az esettől nem messze az M5-ös autópályán három gépkocsi ütközött össze hétfőn reggel az M5-ös autópálya 24-es kilométerénél, Ócsa közelében.

Az ütközés következtében összetört autók forgalmi akadályt okoztak. A dabasi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt – tájékoztatta portálunkat Csámpai Attila a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Kiemelt kép: A dabasi baleset helyszínén készült fotó – Forrás: Katasztrófavédelem