Megszökött a bűnügyi felügyeletből az a 24 éves férfi, aki autójával villanyoszlopnak csapódott Kispesten. A baleset után lelépett a helyszínről, a nyomkövetőjét pedig levágta a lábáról.

Baleset a 19. kerületben

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, szombaton betonoszlopnak ütközött egy Smart típusú autó. A baleset után a sofőr elrohant a helyszínről.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt műszakija

A több mint 20 éves sérült autónak nem volt műszakija és a forgalomból is ki volt vonva. A sofőr csak órákkal később fogták el. A rendőrség most hivatalos közleményben számolt be arról, hogy egy házi őrizetben lévő férfi okozta a balesetet.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Balesetet szenvedett

A férfi a 13. kerületi tartózkodási helyét 2022. szeptember 3-án a délutáni órákban hagyta el, kocsiba szállt, majd nem sokkal 14 óra után a 19. kerületben, a Határ úton balesetet okozott. Az ütközést követően egy közeli erdőbe futott, ahol egy késsel levágta a lábán lévő nyomkövetőt – írja közleményében a rendőrség.

Helyszíni felvétel

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Kikapcsolta telefonját

A nyomkövető megrongálódását észlelték a rendőrök, akik azonnal fel is hívták a férfit. A hívást még fogadta, de később bontotta a vonalat, a telefont is kikapcsolta.

Elfogták a rendőrök

A rendőrök az erdőben megtalálták a levágott nyomkövetőt, M. Tamást pedig alig két órával később a 19. kerületben, egy Pannónia utcai lakásban fogták el.

Előállították és kihallgatták

A 19. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, és fogolyszökés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A férfi vallomásában azt állította, hogy a baleset következtében esett le a lábáról a bilincs.

Őrizetbe vették

A férfi ellen a bíróság korábban közúti veszélyeztetés, járművezetés ittas állapotban és kábítószer birtoklása miatt rendelt el lakhelyelhagyási tilalmat. A nyomozók az őrizetbe vett M. Tamással szemben most előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: BudaPestkörnyeke/G.K.