A csalók az interneten kínálták a védőeszközöket, előre kértek átutalást, de nem szállítottak. Összesen több tízmillió forinttal károsíthattak meg magánszemélyeket, háziorvosokat, gyógyszertárakat.

Újabb szájmaszkokkal kereskedő internetes csalókat fogott el a rendőrség. Egy 33 éves férfi és egy 32 éves nő verte át a vevőit, egy összehangolt rendőrségi akcióval fogták el őket április 2-án Budapesten.

A rendőrség oldalán közzétett videóból kiderül, hogy nem csak magánszemélyek, hanem házi orvosok, gyógyszertárak és intézmények is próbáltak vásárolni a csalóktól, és összességében több tízmillió forintos a kár. 

A nyomozás során Baranya, Bács-Kiskun, Veszprém, Somogy, Pest és Heves megyéből is jelentkeztek vevők, akik átutalták a pénzt a csalóknak, de nem érkezett meg a szájmaszk. Eddig húsz sértettről lehet tudni, de a rendőrség azt feltételezi, ennél jóval több ember járhatott pórul. 

Azt kéri a rendőrség, hogy csak megbízható oldalon vásároljunk, sokan ugyanis kihasználják a koronavírus okozta pánikot és készlethiányt.  

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu