Nincs kerted? Vagy csak kipróbálnád a balkonkertészkedést? Elég néhány balkonláda, vagy pár méretes cserép, hogy magad köré varázsolj egy kiskertet. Hogyan?

Zöldítsük együtt a világot!

Egyetlen párkány, balkon vagy otthon bezöldítése jobbá teszi a világot, élhetőbbé a bolygót. Akár már ma elkezdhető! Először is figyeljük meg a balkont, mikor, mennyire süti a nap? Van-e árnyék, vagy egész nap alig réi fény? Ezek ismeretében kell kiválasztani a megfelelő növényeket. De hogyan?

Balkonkertész képzés online

A képzés oktatója Bajzák Anna, a PlantTogether és szimPLANT alapítója a kezdő hobbikertészek mentoraként nagy figyelmet fordít a tipikus bakik elkerülésére és a zöldipar veszélyeinek bemutatására. A képzés célja, hogy – akár napi 5-10 perces haladással – végigkísérjen a helyes növényválasztástól-tervezéstől a helyes magvetésen és időszerű kiültetésen át a magfogásig.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hamarosan itt az ültetés, a palántázás

Növényvédelem és permakultúra

A digitális alapképzés után a vegyszermentes növényvédelem, a permakultúra és sok más izgalmas téma is előkerül majd a Balkonkertész képzés során.

Fűszerkert a balkonon innen és túl

Halmos Monika olyan gyógyhatású, ízes-illatos fűszereket mutat be online előadásában, melyeket városi környezetben is tudunk termeszteni. Ismerjük meg növényeid jótékony hatását, és adunkj otthont balkonodon az egészségnek és harmóniának!

Természetes egészség workshop a Bartókon

Tél végén különösen fontos, hogy odafigyeljünk egészségünkre. A gyógynövények a legjobb segítőtársaink! Melyek a túlélést segítő növények? Mit tegyünk köhögés, torokbántalmak esetén? Melyek a legjobb házi szerek a légúti panaszok enyhítésére?

Házi patika a balkonon

Gyakorlatban Halmos Monikával

Halmos Monika megmutatja, hogyan fordíthatjuk a magunk javára a konyha fűszereit, a balkon növényeit. Olyan megoldásokat, amelyek az életmódváltáshoz nélkülözhetetlenek, az egészség megőrzésében pedig kitüntetett szerepet kapnak! A természet tisztelete, minél kisebb ökológiai lábnyom, a testi jóllét: ebben segít a saját patika a természetből!

Zöldebb, boldogabb világ

Hamarosan újabb zöld és virágos gondolatokkal jelentkezem, addig is további kerti és konyhai ötletekkel vár a www.rozsakunyho.hu oldal, valamint a Rózsakunyhó Online videók.