Ki tudja, ha nem füllent egyet annak idején Mohai Gábor, akkor talán egészen más irányt vett volna pályafutása. Hetvenötödik születésnapja alkalmából elevenítette fel életének izgalmas pillanatait.

Budapest vagy Debrecen? Nem mindegy

Nem várt akadályba ütközött Mohai Gábor, amikor a Magyar Rádió hirdetésben keresett bemondót a hetvenes években. Az intézmény ugyanis kikötötte, hogy csak fővárosban lakó férfiak jelentkezhetnek. Mohai Gábor szeretett volna esélyt kapni, csak ekkoriban a debreceni Csokonai Színház színésze volt, s a megyeszékhelyen élt – írja a Blikk. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tudta, nem színésznek szánta a sors

„Ez a kitétel azért szerepelt a hirdetésben, hogy ha valaki esetleg bekerül a rádióba, ne követeljen magának lakást” – magyarázta a manapság már kicsit furcsának tetsző kitételt  Endrei Judit Korhatártalanul című YouTube-műsorában. bevallotta, nem szeretett színész lenni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Akkor barátnője ihlette meg

„A Bál a Savoyban című operettben az volt a szerepem, hogy mikrofonnal el kellett mennem ebbe a bizonyos bálba és onnan tudósítani, hogy mi történik. Az akkori barátnőm Máriáss Melinda színésznő volt, ő volt Tangorita a darabban és a kis jelenetemet mindig megnézte az ügyelőpult mellől. Ő mondta nekem: Nem szereted a színházat, de olyan jó hangod van. Miért nem mész el rádióbemondónak?” – tette fel a kérdést.

Ekkor jött a váratlan lehetőség

„Úgy gondoltam, számomra ez elérhetetlen, de mit ad isten, egy hét múlva a Rádióújságban megjelent egy hirdetés: rádióbemondókat keresnek, Budapesten lakó férfiakat. Hát, én nem voltam budapesti lakos, de megbeszéltem egy volt évfolyamtársammal, hogy az ő címét adtam be, szóval ennyiben füllentettem” – fogalmazott.

Minden egyes alkalommal felutazott a fővárosba

A válogató nagyon sokáig, több hónapig tartott, Ez azt jelentette, hogy minden egyes alkalommal Budapestre kellett utaznia. Azonban a szerencse mellé szegődött, hisz a kétezer jelentkezőből őt találták alkalmasnak. Ekkor jött a következő kihívás: meg kellett oldani a lakhatást.

A Műegyetem kollégiumának díványán aludt

„Az első egy hónapban a barátom szolgálati irodájában egy díványon húztam meg magam, ő ugyanis a Műszaki Egyetem kollégiumában volt nevelőtanár. Nekem meg rendszeresen be kellett lógnom úgy, hogy ne vegyen észre a portás. Szerencsére hamar sikerült albérletet találnom”.

Költözés Wartburggal

Mohai Gábor elmondta, Dévai Nagy Kamilla költöztette fel Wartburgjával Budapestre, ugyanis két nappal első munkanapja előtt volt egy közös irodalmi estük Debrecenben. Ő akkor nálunk aludt, utána pedig segített költözni.

A tévében is dolgozott

Először a Jogi esetek cím műsorban tűnt fel a képernyőn. Később megalakult a Duna TV megalakulása után a csatorna munkatársa volt, de a Bartók Rádióból is ismerhetik hangját. nemrég ünnepelte hetvenötödik születésnapját. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt pedig megnézhető a vele készült beszélgetés:

(Kiemelt képünkön Mohai Gábor látható, forrás: YouTube.)