A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház hét sebész szakorvosa közül hatan benyújtották felmondásukat. Ezzel veszélybe kerülhet a ügyeleti ellátás. Ez a kórház látja el az agglomeráció egy részének betegeit is.

Hét sebész közül hat beadta a felmondását a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban. Az orvosok azért döntöttek így, mert a terhelésünkhöz képest aránytalanul alacsonynak tartják az ügyeleti díjakat. A tárgyalások eddig nem vezettek eredményre.

A felmondás tényét az Indexnek a kórház nem cáfolta. A Ralovich Zsolt főigazgató ezt válaszolta a hírportálnak: „Sebészeti Osztályunk több orvosa valóban benyújtotta felmondását. Intézményünk vezetése azonban tovább folytatja az egyeztetéseket a Sebészeti Osztály orvosaival, biztosítva egyúttal a feladatuk ellátásához szükséges anyagi- és tárgyi feltételeket, de a munkakörülmények javítása érdekében tett intézkedések sorozatát és a felajánlott ügyeleti díjemelést nem fogadták el”.

A kórház szerint az orvosok felmondása nem gátolja a kórházban a folyamatos és magas színvonalú betegellátást.

Ezzel szemben amennyiben nem sikerül megegyezni az orvosokkal, az elég nehezen megoldható helyzetet teremthet a kórházban. A kórház sebészeti osztályán csak szakorvosok lehetnek ügyeletvezetői poszton. Amennyiben valóban hatan távoznak közülük, nem lehet megszervezni az ügyeleteket. Ennyi sebész szakorvost pedig jelenleg lehetetlen rövid idő alatt másik helyről leigazolni Budapesten.

Kiemelt kép: Jahn Fenc Kórház sebészeti osztálya – Forrás: delpestikorhaz.hu