A budapesti agglomerációban a hétvégén három ember veszítette életét a síneken. Most Tatabányán kellett helyszínelni. Az ominózus átjáróban fénysorompó üzemel, mind az autók, mind a gyalogosok részére, ennek ellenére következett be a legrosszabb.

Ismét egy gyalogosgázoláshoz kellett vonulnia a tűzoltóknak

Embert gázolt el egy vonat Tatán, az Agostyáni utcai vasúti átjárónál hétfő este. A szerelvény a baleset miatt nem tud tovább menni, ezért mentesítő járt érkezett – közölte oldalán a Katasztrófavédelem. A tatabányai hivatásos, valamint agostyáni és a kocsi önkéntes tűzoltók segítettek nekik az átszállásban. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy vágányon haladtak a vonatok

A Mávinform közlése szerint a Sopronból Győrön át a Keleti pályaudvarra tartó Tűztorony InterCity volt érintett a balesetben. A helyszínelés idejére csak egy vágányon haladt a forgalom, emiatt több járat is késve közlekedett a vonalon.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ebben az átjáróban történt a baleset

Fénysorompók biztosítják az áthaladást

Mint látható, az áthaladás biztonságát fénysorompó garantálja, külön készülék jelez a gyalogosoknak is. Arról nincs információ, hogy a berendezés meghibásodott-e. Ennek fényében különösen érthetetlen, s egyben végtelenül szomorú az újabb tragédia.

Mi van, ha nem működik a fénysorompó?

Amennyiben a fénysorompó nem működik, azaz sem piros, sem fehér lámpa nem villog, akkor az nem azt jelenti, hogy szabadon át lehet kelni a vasúti átjárón. Meg kell győződni arról, hogy nem tart vasúti jármű a sorompó irányába, és biztosan át lehet-e haladni a vasúti sín túloldalára. Kötelező megállni, ha a vonat közeledését észleljük.

Ajkán két embert ütött el a vonat

Mint arról korábban hírt adtunk, a hétfői napon, pár órával a tatai baleset előtt Ajkán két ember veszítette életét a síneken. Itt a a Zalaegerszegről a Déli pályaudvarra 15:49-kor elindult Göcsej InterCity gázolt.

Fekete hétvége

A hétvégén összesen három ember szenvedett halálos balesetet vasúti átjárókban. Péntek este a Monorról 18:37-kor Budapest irányába közlekedő S50-es vonat elütött egy embert Vecsés-Kertekalja mególllóhelynél. A baleset idején egyaránt jól működött a fény-és félsorompó, mégis megtörtént a baj.

Galgahévízen is megtörtént a baj….

Szombaton este a Keleti pályaudvarról induló, Kassa felé tartó vonat ütött el egy embert Galgahézvíznél. A szerelvény 18:30-kor gördült ki a Keleti pályaudvarról, a baleset tehát sötétedés után történt. A helyszínelés idejéig csak egy vágányon közlekedtek a vonatok hatvani vonalon.

… valamint Pilisvörösváron is.

Vasárnap hajnalban Pilisvörösvár állomáson ütött el egy vonat egy embert. A szerelvényen nem voltak utasok. A A járt személy a helyszínen életét vesztette.

Száz méter a féktávolság

A vonatok féktávolsága több száz méter, hívja fel a figyelmet honlapján a MÁV-Volán-csoport. Idén már több tucat vasúti átjárós baleset történt, és bár még nincs vége az évnek, már most többen vesztették életüket mint tavaly.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, MTI/Máthé Zoltán.)