A két hétig tartó időszak alatt olyan előre tervezett karbantartási munkákat végeztek el, amelyekre nem lett volna lehetőség a vonatforgalom fenntartása mellett. A Keleti most megszépült és május 27-én hajnaltól ismét visszakapcsolták a vonatközlekedési hálózatba.

A felújítás után megelőzhető lesz a sebességkorlátozások bevezetése, javul a menetrend, csökkenni fog a műszaki üzemzavarok valószínűsége, javulni fog a Keleti pályaudvarra érkező és onnan induló vonatok menetrendszerű közlekedése, valamint összességében a pályaudvar szolgáltatásainak színvonala – áll a MÁV közleményében.

A kéthetes karbantartás ideje alatt a csarnok egész területén, 8670 négyzetméteren újraaszfaltozták az utasperonokat, 463 darab talpfát, 3155 darab vasbeton aljat, 716 méter sínt, továbbá 131 darab váltó (kitérő) alkatrészt és 1210 méteren ágyazatot is cseréltek. lebontották a használaton kívüli, egykori büféket, pavilonokat, kicserélték a padokat, a szemeteseket és az utastájékoztató piktogramokat és egy új, modern utastájékoztató LED kijelzőfalat telepítettek a csarnokba.

A térvilágítás karbantartása során 300 darab lámpatest cseréjére is sor került, hogy energiatakarékosabb és hatékonyabb legyen a világítás. Virágosították és rendezték a főbejárat, valamint az oldalsó kapuk közelében lévő zöldterületeket, elvégezték a szükséges beavatkozásokat a teljes felsővezeték hálózaton; az állomási biztosítóberendezésen, az energia ellátási hálózatokon és helyreállították a megkopott falakat a csarnokban és az utasforgalmi területeken.

Kiemelt kép: Keleti pályaudvar – Forrás: mavcsoport.hu