Lelkileg nehéz napokat él át a jászberényi Rafael család. Egy hete már, hogy az évek óta depresszióval küzdő szerettük, Margit eltűnt és nem ad életjelet magáról. A napokban családtagok, civilek és önkéntesek segítettek Rafael Margit keresésében. A terepi kutatás azonban nem hozta meg a várt eredményt, ezért felfüggesztették a keresést.

December 9-én tűnt el

Rafael Margitot a családja december 9-én látta utoljára. Akkor reggel a lánya találta meg azt a búcsúlevelet, amit az évek óta depresszióval küzdő, gyógyszeres kezelés alatt álló Margit hagyott hátra.

Kerékpárral ment el otthonról

Az asszony bordó kerékpárral távozott otthonából, a férje még aznap látta a jászberényi könyvtár előtt kerékpározni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Felhívta férjét telefonon

„Eltűnt rokonunk felhívta a férjét, hogy elbúcsúzzon tőle, öngyilkossági szándékkal ment el otthonról. Az esetről kétségbeesetten értesítettek engem is. Hiába hívtuk Margitot, nem vette fel a telefont. Az eltűnést bejelentettük a rendőrségen. Nagy erőkkel keressük. Ez a nehéz helyzet lelkileg, szellemileg megviseli a családot, de nem adjuk fel” – mondta az egyik rokon szoljon.hu-nak.

200 ezer forint jutalom

„Reménykedünk és bizakodunk, hogy további támpontokra bukkanunk és élve megtaláljuk szerettünket. Kétszázezer forint jutalmat ajánlottunk fel annak, aki megtalálja a kerékpárt és megerősíti azt, hol látta. Fontos információ lehet, hogy a bordó kerékpár első kosara fekete, a hátsó pedig fehér „– részletezte az eltűnt asszony rokona.

Kutatást szerveztek

Rafael Margit eltűnésével kapcsolatban a rendőrség a police.hu oldalon tett közzé körözési információt. Erre lett figyelmes a közösségi oldalon Zubor András, aki december 13-án magánszemélyként szervezett keresést a negyvenkilenc éves nő felkutatására Jászberényben.

Rafael Margit

A rendőrségen is bejelentették a szervezett keresést

 „Felvettem a kapcsolatot a családdal és bejelentettem a szervezett keresést a rendőrségen. A kutatásban részt vettek a jászberényi Kutyákkal az életért Alapítvány, a Help Mentőkutyás Egyesület, a jászjákóhalmi tűzoltók önkéntesei, valamint Nagy László, az Eltűnt Személyek Keresése közösségi oldal üzemeltetője, önkéntese” – beszélt a szervezésről Zubor András.

Nem tudják kutyákkal keresni

 „Első pillanattól kezdve kapcsolatban vagyunk az üggyel, de mivel kerékpáros eltűnésről van szó, nyomkövető kutyát nem tudtunk indítani. Támpontok nem voltak, homályos információk álltak rendelkezésünkre. Az eltűnés napján abban maradtunk a rendőrséggel, hogy amennyiben előkerül a kerékpár, akkor nyomkövető kutyát indítunk” – mondta Szabó Gábort, a jászberényi Mentőkutyás Szolgálat vezetője.

Nincs meg a kerékpár

A mai napig nincs meg a kerékpár. A család kérésére a rendőrség jóváhagyásával annyit tudtak tenni, hogy Jászberény környékén, a Kiserdőt, a Katonák-földjét és az újerdei részt területkutató kutyákkal, civilekkel és a családtagokkal alaposan átvizsgálták.

További támpontokat várnak

„Ennek alapján kizártuk, hogy az eltűnt személy ott tartózkodik. Az, hogy a területen nem találtuk meg a kerékpárt, reményt adhat arra, hogy valahol máshol bujkál a keresett személy. A keresést akkor tudjuk folytatni, ha lesz további támpont. Ha előkerül a telefon vagy a kerékpár, akkor van értelme még egyszer kutyával alaposan átvizsgálni a területet” – tájékoztatott Szabó Gábor.

Kiemelt kép: a szervezett keresés helyszíni felvétele – Forrás: olvasói fotó szoljon.hu