Megerősítik az ellátást a Velencei-tónál, a Balatonon, de nem lesznek további háziorvosi ügyeleti pontok a nyáron, ahogyan azt korábban az egészségügyi államtitkár ígérte.

Ügyelet a nyaralóhelyeken

Új háziorvosi ügyeleti pontok lesznek nyáron a forgalmas üdülőhelyeken. Ezt az egészségügyi államtitkár jelentette be még februárban Inforádióban. Takács Péter azt mondta, a Velencei-tónál, a Balatonnál és Pest megyében, a Szentendrei-sziget környékén is nyitnak majd új ügyeleteket.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Új ügyeleti rendszer

Az államtitkár erről azután beszélt erről, miután február 1-től Pest megyében bevezették az új ügyeleti rendszert. Ennek következtében megszűnt az állandó orvosi ügyelet például Pomázon, Budaörsön és Tahitótfaluban is. Több helyen tüntettek és aláírásokat is gyűjtöttek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Újra indul az ügyelet

A napokban jelentette be Vitályos Eszter, Szentendre és térsége országgyűlési képviselője, hogy június 1-től újra lesz ügyelet Tahitótfaluban. Az országban ez az egyetlen egy orvosi ügyelet, amelyet újra nyitnak.

Megnő a lakosságszám

„Egyrészt nagyon megnő a lakosságszám, másrészt a közlekedési viszonyok sem egyszerűek. Június elsején elindul az ügyelet – nyilatkozta Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője.

Nem lesz új ügyelet

Takács Péter februári bejelentésére, miszerint a Balatonon, a Velencei-tónál és Tokaj környékén is új ügyeleti pontokat nyitnak, rákérdezett az RTL Híradó. Az Országos Mentőszolgálat azt írta, hogy a „siófoki, balatonboglári, balatonfüredi, keszthelyi és velencei megerősítik az ellátást”. Ezzel kapcsolatban semmilyen részletet nem árultak el.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció