Egy fiatal lányt 12 ezer forintra akartak megbüntetni a metró jegyellenőrei, amiért nyitott ételhordó volt a kezében.

Érvényes volt a bérlet

„A metróból kifelé kérték a bérletem, amit be is mutattam. A bérletem érvényes volt. Lecsippantották a gépükkel, majd közölte a jegyellenőr, hogy akkor 12 ezer forint lesz a helyszíni bírság” – írta Facebook bejegyzésben a nő. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nyitott éthordó a kezében

„Megkérdeztem, hogy de hát miért, hiszen nincs gond a bérletemmel! Majd közölte: azért, mert nyitott ételhordó van a kezemben és biztosak benne, hogy a járaton ettem belőle” – folytatta a történetet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mindenki mondta a magáét

„Elmondtam nekik, hogy nem történt étkezés, de ők csak hajtották a magukét. Mondták, hogy a metrókocsik be vannak kamerázva és hogy rendőrt hívnak” – fűzte hozzá.

Faképnél hagyta őket

A Metropol úgy tudja, hogy végül az utas nem fizetett, ott hagyta az ellenőröket, ám most izgul, hogy az ellenőrzött jegye miatt esetlegesen felkeresik.

Erre is vannak szabályok

A lap megkérdezte a BKK-t az esettel kapcsolatban, hogy milyen szabályok vonatkoznak arra, ha élelmiszerrel szállunk fel a járműre „Ha valaki kiszáll a metróból és közben a kezében tartja az ételhordós dobozát, ami nyitott állapotban van, akkor a jegyellenőr pótdíjazhatja. Függetlenül attól, hogy az utas evett abból a dobozból, vagy nem” – írta a társaság.

Amivel nem lehet utazni

„Elviteles papírpoharakkal, nyitott bögrékkel, csészékkel, dobozokkal, edényekkel – hiába rendelkeznek esetleg tetővel is –, nem visszazárható (csavaros kupakkal nem rendelkező) italos üveggel, dobozzal nem lehet utazni, mivel hirtelen mozdulatkor, megbotláskor, fékezéskor összenyomódhatnak, leeshetnek, kiborulhatnak, összetörhetnek, ezzel beszennyezve más utasok ruházatát, csomagját, valamint magát a járművet is. Nem hiába tiltja ezt a BKK hatályos Üzletszabályzata” – szögezte le a BKK.

Kávéval szállt buszra

Korábban a Ripost írt egy esetről, miszerint egy nő munkába menet a Kelenföldi buszmegállóban a 8E számú buszra várva megvette a közeli pékségben az elviteles hosszú kávéját, amivel felszállt az érkező  buszra, majd leült. 

„Hagyja el a járatot!”

A buszsofőr hátrakiabált neki, hogy azonnal hagyja el a buszt. Mivel a nő időre ment dolgozni, ezért nem akart leszállni és amúgy sem értette, hogy mi baja van a sofőrnek, hiszen az elviteles pohárban forró volt a kávé, amiből amúgy sem akar inni. 

Ütlegelni kezdte

A sofőr odament a nőhöz, kivette a kezéből a poharat, majd azt hozzá vágta. A veszekedésből további tettlegesség lett: a sofőr rángatni kezdte a nőt, letépte róla a ruháját és ütlegelni kezdte. Az eset miatt feljelentették a sofőrt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció