Ma már szinte mindenki hallott a hialuronsav áldásos hatásairól, és talán nincs is ember, aki ne alkalmazná rendszeresen ezt a nagyszerű anyagot. Azt azonban kevesen tudják, hogy miben is rejlik a hialuronsav ereje, és miért ilyen hatékony. Ennek járunk most utána!

Hatékony vízmegkötés hialuronsavval

A hialuronsav egyik legáldásosabb hatása, hogy képes felvenni a harcot az öregedés ellen. Ezt pedig vízmegkötő tulajdonságainak köszönheti. A hialuronsav, amely a SzépségCenter webshop arcápolási termékei között is kiemelt szerepet kapott, egy zselészerű cukormolekula, amely természetes módon szinte minden szervünkben megtalálható. 

Feladata tulajdonképpen a nedvességtartalom megtartása. Ezt a tulajdonságát használják ki a különböző krémekben, amelyek így rendkívül hatásosak a bőr öregedésének lassítása szempontából.

Ami azonban igazán különlegessé teszi, az az, hogy saját súlyának akár 1000-szeresét is képes megkötni, így kitölti az üres területeket. Ez pedig nemcsak a bőrnél, de az izületekkel és a hajjal kapcsolatban is rendkívül hasznos. A krémek alkalmazása mellett fogyasszunk naponta minimum 2-3 liter folyadékot, lehetőleg vizet, mely segít megkötni a hialuronsavat a bőrünkben.!

A hialuronsav vízmegkötő képességén kívül növeli a bőr rugalmasságát, serkenti a szervezet saját kollagén termelését, valamint antibakteriális és gyulladásgátló hatással is bír. Így kétségtelenül egy igen sokoldalú molekulának mondható. 

A hialuronsav szerepe a szépségápolásban

A vízhiányos bőrnek számos tünete van, amelyek közül a leggyakoribb a hámló, száraz bőr. Ez pedig lehetetlenné teszi a különböző alapozók alkalmazását – legalábbis nem túl esztétikus a hámló bőrre felkent alapozó vagy púder. 

A vízhiánnyal kapcsolatos másik probléma, hogy az ilyen bőrön hamarabb jelennek meg a ráncok és az apró szarkalábak. Nemcsak idős korban, hanem akár sokkal hamarabb, a 20-as életévek végén, 30-as évek elején is. A kor előrehaladtával egyébként is csökken a bőr saját vízmegkötő képessége, így érdemes azt külsőleg pótolni. A krémek mellett az egészséges táplálkozásnak és a kellő folyadékfogyasztásnak is kiemelt szerepe van. 

Ezek a legnépszerűbb hialuronsavat tartalmazó kozmetikumok

Most, hogy már tudjuk, milyen előnyei vannak a hialuronsav alkalmazásának, nézzük meg, hogy milyen kozmetikumokban fedezhetjük fel ezt a remek összetevőt! Egy hialuronsavas toner könnyed, folyékony, vizes állagú hidratálónak tekinthető. Egy eszencia vagy szérum pedig koncentrált hatóanyagot juttat bőrünkbe és fokozza a bőr vízmegtartó képességét. A hialuronsavas hidratáló krémek feltöltik a ráncokat. Ha szeretnénk könnyed gyorssegélyt a bőrnek, tegyük le a voksot egy fátyolmaszk mellett! Ha pedig pihenés közben is kihasználnánk a hatásait, alkalmazzunk éjszakai maszkot!

Ma már szinte minden típusú bőrápolási termék tartalmaz hialuronsavat. Érdemes ezeket választani a vízhiány pótlása, és a bőr feszességének megőrzése érdekében!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.