„Hibázott, figyelmetlen volt” – mondta sírva a bíróságon az a napközis pedagógus, aki miatt a vád szerint meghalt egy 7 éves mogyoróallergiás kisfiú két éve egy újpesti iskolában.

Értesítették a szülőket

A pedagógusok ezután értesítették a szülőket, akik azonnal az iskolába rohantak. A kisfiút a szülők már a kezükben hozták ki az épületből, majd beültek az autóba, hogy kórházba vigyék. Az eset 2022 januárjában történt Budapesten, a 4. kerületben.

A benzinkúton kértek segítséget

Nem messze az intézménytől, egy benzinkúton azonban már meg kellett állniuk, mert a kisfiú kritikus állapotba került. Azonnal berohantak a shopba, ahol segítséget kértek, majd ide érkezett ki a mentő. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem tudták megmenteni

A mentősök közel 2 óráig küzdöttek a gyerek életéért, de sajnos nem sikerült megmenteni. A kisfiú a Fóti úti MOL kúton halt meg. A vizsgálatok arra jutottak, hogy a napközis tanár hibázhatott, és az ő mulasztása miatt hunyt el a 7 éves gyerek kisfiú.

Hibázott

Ezek után emeltek vádat ellene. A tanárnő tárgyalása hétfőn kezdődött meg az előkészítő tárgyalás napjával. Ezen V. I. Rita megtörten hallgatta, amikor az ügyész ismertette a tragikus nap történéseit. A napközis tanár elismerte bűnösségét. Sírva mondta a bírónőnek: „Hibáztam”.

Tudott az allergiáról

A tanítónő, bár tudott a gyerek allergiájáról, mogyorós krémmel töltött ostyát adott neki, amikor az osztály születésnapot ünnepelt. A kisfiú ezután rosszul lett, és nem sokkal később meghalt.

Tárgyalás lesz

A tárgyalás első napján a gyászoló szülők nem jelentek meg. A vádlott hiába ismerte be bűnösségét, a bíró közölte, tárgyalást tart majd, amire szeptemberben kerül sor.

Ezek okozhatnak allergiás reakciót

A szakirodalom szerint súlyos allergiás reakciót a legtöbb esetben bizonyos táplálékok okoznak. A leggyakoribb allergének a földimogyoró, diófélék, hal és tenger gyümölcsei; illetve gyermekeknél a tej-és tojásfehérjék és a szója.

Mit tegyünk?

Első és legfontosabb, hogy a tünetek észlelésekor hívjunk orvost. Kizárólag szakszerű segítség képes megelőzni az életveszélyes tünetek kialakulását, illetve megfelelően ellátni a beteget. Amíg megérkezik a segítség, maradjunk a beteg mellett, de ne itassuk, vagy kínáljuk semmivel. Ne adjunk neki kalciumot sem, nem fog segíteni a duzzanat, viszketés csillapításában. Épp ellenkezőleg, hatására tovább csökken a beteg vérnyomása, így még rosszabb állapotba kerülhet. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: ezen a benzinkúton halt meg a kisfiú