A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt öt fiatalkorú ellen, akik egy gyermekotthonban társaik és a nevelők ellen is támadólag léptek fel. 

Gyermekotthonban történt

A vádirat szerint az öt fiatalkorú elkövető 2019 decembere és 2020 áprilisa közötti időszakban egy Pest megyei gyermekotthonban tartózkodtak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Rendszeresen bántalmazták a kisebbeket

Ebben az időszakban az öt fiú rendszeresen támadt rá kiskorú társaikra. Őket bántalmazták, megalázták, illetve kényszerítették olyan dolgokra, amit szabad akaratukból nem tettek volna meg.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

FRISS!

Seprűnyéllel estek nekik

A bántalmazásban általában többen vettek részt és esetenként seprűnyelet is használtak. Az is előfordult, hogy a sértett száját is betömték, hogy ne tudjon segítségért kiáltani.

Hihetetlen agresszió

Az elkövetők agresszivitása azonban itt nem állt meg. Trágár módon szidták nevelőiket, és több alkalommal nekik támadtak, számolt b róla az ügyészség.

A nevelők megtámadására utasították őket

Volt arra is példa, hogy korábbi bántalmazásaikkal már megfélemlített kiskorút utasítottak támadásra a nevelők ellen.

Ez is érdekelhet:

Vádemelés

Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, minősített könnyű testi sértés vétsége és személyi szabadság megsértésének bűntette valamint becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a fiatalok ellen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: Illusztráció