Talán már látszik az alagút végén a fény, de még mindig nem ért véget a család kálváriája. Ugyan a szükséges összeg több mint fele összejött, azonban még mindig nem tudják lefoglalni a németországi szállást.

Elsőre ártalmatlannak tűnt

A Heves vármegyei Tarnabodon élő Kökény Patrik Noel máján három hónapos korában két gócot fedeztek fel. Kezdetben tejfehérje-allergiának tűnt, mostanra azonban kiderült, hogy sokkal súlyosabb a helyzet. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nehéz körülmények

Kiderült, hogy a kétéves kisfiúnak májtranszplantációra van szüksége. Mivel Patrik még csak 2 éves, így Németországban, Hamburgban kell őt műteni, a kinti tartózkodás költségeit viszont a családnak kell fedeznie. Ez egy másfél milliós összeg, amit legkésőbb május elejéig kell összegyűjteniük.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mindenkinek nagyon köszöni

Azonban a nehéz anyagi helyzetben élő családnak sokan segítenek: már a szükséges összeg fele rendelkezésükre áll. Meg szeretném köszönni mindazoknak, akik mellettünk álltak és állnak, valamint, akik érdeklődnek a kicsi iránt és segítettek összegyűjteni az eddigi összeget. Hálás vagyok érte – mondta Kökény Hajnalka a Borsnak.

Bármikor nagyobb baj lehet

A lap emlékeztet, Patriknál egy anyagcsere betegséget, tirozinémiát állapítottak meg. A szövettani vizsgálatből derült ki, hogy a kisfiú máján lévő gócok között kettő súlyos, így teljes májátültetésre van szüksége, nehogy májtumor alakuljon ki nála.

Összezavarodott az anya

Azonban mivel még kicsi, ezért csak Hamburgban tudják megoperálni. Noha a műtétet a társadalombiztosítás állja, a kint tartózkodás költségeit a szülőknek kell állnia. Teljesen megrémültem, ijesztőnek tűnt minden és összezavarodtam. Tele voltam kérdéssel és félelemmel, hogy hogyan fogjuk ezt megcsinálni… – fogalmazott az édesanya.

Mindenkit arra kér, hogy segítsenek neki

Azonban szorít az idő. A szállás lefoglalásában sem tudnak segíteni nekik ameddig egymillió forint nincs a számlájukon. Noha már 800 ezret sikerült összegyűjteniük, 700 ezer forintra még mindig nagy szükségük van. Éppen ezért azt kérik mindenkitől, hogy aki tud – akármilyen kis összeggel – de segítsen nekik.

Szeretne ő lenni a donor

A műtét alatt ráadásul Hajnalka párja is kint kell, hogy legyen velük, hiszen az édesanya ragaszkodik hozzá, hogy ha alkalmas rá, akkor ő legyen a kisfia élő májdonorja. Az ehhez kapcsolódó műtéthez pedig kell plusz egy fő, aki segíti őt és Patrikot is.

Egyre több lett a góc

Édesanyja korábban azt mondta, Patrik egyre rosszabb állapotban lett, s egyetlen nyugodt éjszakájuk sem volt. Nehezen vette a levegőt és a pocakja is egyre nagyobb volt. Pár hónap múlva vissza kerültünk Miskolcra, de akkor már az ultrahang több gócot mutatott a máján – idézte fel.

Könnyen kialakulhat a májtumor

Minden keresetük elment arra, hogy fizessék számláikat, a Partik számára megfelelő étrend biztosítására, valamint a szükséges kezeléseket biztosítsák gyereküknek. A májtumor kialakulásának esélye pedig a betegségből adódóan nagyon magas. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt tudsz segíteni

Bankszamla szám : 11773157-00185169

Bankkártya tulajdonosa az apukája: Sipos Carlos

Közlemény: Kökény Patrik Noel

(Kiemelt képünkön Kökény Patrik Noel látható, forrás: Facebook.)