Támogatáscsökkenés miatt megszűnt a gödöllői CEAS Angol-Magyar Érdekeltségű Gimnázium és Szakgimnázium. Ezt az intézmény főigazgatója jelentette be a Facebookon. A szülők egy része sajnálkozik és összefogást sürget, mások bepöccentek az igazgatóra, hogy miért a tanév előtti utolsó pillanatban és miért a Facebookon jelentette be, hogy nincs pénz, miért nem szóltak erről nekik korábban.

“A gödöllői Angol-Magyar Érdekeltségű Gimnázium és Szakgimnázium a keddi nappal megszűnt. Bocsánatot kérek, akiknek ezzel fájdalmat okoztunk, én is vigasztalhatatlan vagyok, valami meghalt bennem” – írta Galgóczi Ferenc, a gödöllői CEAS Angol-Magyar Érdekeltségű Gimnázium és Szakgimnázium főigazgatója Facebookon.

Az igazgató arról is beszámolt, hogy nem így készültek erre a tanévre, de miután ma megtudta, hogy támogatáscsökkentés lesz szeptembertől felelőtlenség lett volna elkezdeni az évet.

Mint írta: segítenek a gyerekeknek más iskolát találni a térségben, de a szülők ezt nem kötelesek elfogadni, ők is találhatnak új intézményt.

Tíz év után ez óriási fájdalom számomra, minden évben küzdöttem, mert igyekeztek mindig tönkretenni, de most gazdaságilag sikerült. Minden megoldást megpróbáltam, de ez akkora ütés volt, hogy ebből már nem lehet felállni – írta az igazgató.

A szülők egy része összefogást sürget, demonstrálni akar az iskola előtt annak megmentéséért. „Ahogy Ödönkét a szürke marhát meg lehetett menteni egy ország összefogásával. Talán itt is lehetne valamit tenni” – fogalmazott egy szülő.

Mások felháborodtak az igazgató posztján. Ezt írta egy anyuka: „Na azért ez már kicsit sok! Én is alapítványi iskolába jártam, ami mellesleg a mai napig működik. Az, hogy egy levelet, egy e-mailt nem kaptunk, a Facebookról kell értesülni, hogy a gyerekek így negyedikben ki vannak rúgva!?” – írja az édesanya, majd így folytatja:

„Értem én, hogy nincs pénz, de ez nem most derült ki, nekem ne mondja senki, hogy utolsó pillanatban döntenek az állami támogatásról! Kicsesztek sok-sok gyerekkel, szülővel és tanárral is.

Jobb lett volna a korrekt időben szólás az iskola részéről! Ilyen a történelemben még nem volt, hogy egy héttel a kezdés előtt találják ki, hogy bocsi, de nincs pénz. Szegény gyerekem kisírta a szemét reggel óta” – panaszolta az anyuka.

Egy másik édesanya ezt írta: „Ez felfoghatatlan, érettségi előtt áll a fiam, hogyan tovább? Miért nem lehetett a szülőket megkérdezni, hogy havi szinten mennyi pénzzel tudják támogatni az iskolát, hacsak gazdasági szempontok voltak az okok az iskola bezárására”.

Gémesi György, Gödöllő polgármestere még nem reagált az eseményekre, ha megteszi, frissítjük a cikkünket.

Kiemelt kép: CEAS Angol-Magyar Érdekeltségű Gimnázium és Szakgimnázium – Forrás: Facebook