Szülés után 12 órával halt meg a 28 éves Renáta. A kismama ikrekkel volt terhes, hirtelen rosszul lett, terhességének 33. hetében az orvosok a császármetszés mellett döntöttek. A műtét után minden rendben volt, a kismama keringése mégis összeomlott. Ezután halt meg Renáta. Férje, Csaba, most egyedül maradt két újszülött kislánnyal.

A császármetszés mellett döntöttek

Az Újfehértón élő Renátának november 13-án kellett befeküdnie a kórházba, ahol három nappal később „ünnepelte” a 28. születésnapját. Mivel ikreket várt, és a babák kicsik voltak a babák, ezért erősíteni kellett őket. „Csakhogy a laboreredmények miatt úgy döntöttek, hamarabb, a várandóssága 33. hetében, a múlt csütörtökön meg kell császározni” – kezdte a szomorú történetet a kismama édesanyja.  

Műtét után édesanyját hívta

Szlávik Veronika azt mondta, a műtét után még sikerült beszélnie a lányával. ”Boldogan mesélte telefonon, hogy minden rendben van a picikkel, sőt, még annyi ereje is volt, hogy küldjön róluk nekem egy képet, de közben hátfájásra panaszkodott”. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Összeomlott a keringése

„A vejem éjjel hívott, hogy nagy a baj, Reni keringése összeomlott, azonnal vérre van szüksége. Rögtön elindultunk a kórházba, de mire beértünk, már nem élt. Bő 12 órával a szülés után veszítette el az életét” – mondta a Blikknek Szlávik Veronika.

Gyászol a nagymama

„Nem lehet szavakkal elmondani, mit érzek. Egy nagy üresség van a szívemben, teljesen összeomlottam” – sírta el magát az 56 éves asszony, aki ráadásul nyolc hónapja veszítette el a férjét.

A kislányok jól vannak

„Laura és Flóra jól vannak. Hiszem, hogy az anyukájuk ott van velük most is… és Reni az unokáimban él tovább” – mondta a nagymama. „A picik koraszülöttként jöttek a világra, emiatt jelenleg inkubátorban vannak, de hamarosan az apukájuk hazaviheti őket. „Nem tudod, mennyire szeretsz valakit, amíg rá nem jössz, hogy soha többé nem fogod látni. Hogy egy olyan világban kell élned, ahol ő már nem létezik” – ezt már Renáta férje írta a közösségi oldalán.

Együtt tervezték az életüket

Renáta és a férje, Csaba négy éve vettek meg egy öreg házat a városban, amit gyönyörűen felújítottak. Együtt, szeretetben tervezték leélni az életüket, a boldogságuk pedig nem is lehetett volna nagyobb, amikor megtudták, hogy hamarosan egyszerre két babát nevelhetnek közösen.

Várják a vizsgálatot

„Óriási katasztrófa a fiamnak, hogy a két kislánya anya nélkül maradt. Teljesen összeomlott, maga alatt van. A fájdalom miatt egyelőre képtelenek vagyunk beszélni a történtekről”. A család várja a vizsgálatok eredményét, mert tudni szeretnék, pontosan mi okozta a tragédiát.

Összefogást indítottak

Hosszúné Vass Angelika, Újfehértó polgármesterének a felesége a Facebookon számolt be a tragédiáról. Összefogást indított, amelynek keretében egy jótékonysági adománykoncertet is szerveztek december 8-ra a család támogatására. A rendezvényen Gergely Róbert Szécsi Pál dalokat énekel majd.

Segíteni kell a családnak

„A múlt héten tragédia történt egy fiatal, újfehértói család életében. Az édesanyát elvesztették a szüléskor, félárván maradt apukával a két újszülött pici kislány. Nem mehetünk el szó nélkül a történtek mellett, próbáljunk meg segíteni, ahogy erőnktől telik!” – írta a polgármester felesége.

Tárgyi adomány

„Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy egyelőre pelenka-, popsitörlő- és pénzadományt gyűjtsünk, amire még szükségük lehet, a család tudtunkra fogja adni. A pelenka-, popsitörlő adományokat le lehet adni a Beauty-Full Szépségstudióban a Városi Piacnál” – írta Vass Angelika. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pénzadomány

Aki pénzadománnyal segítené a gyászoló családot, az édesapa, Seres Csaba Máté számlaszámára utalva megteheti: 10403480-86768455-78661007

Kiemelt kép: illusztráció