Hatalmas blama az Üllői úton: a Ferencváros futballcsapata az idegenbeli döntetlen után hazai pályán 3-0-ra kikapott a KÍ Klaksvíktól, így meglepetésre kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőinek első fordulójában. A Fradi elnöke, Kubatov Gábor Facebook-posztban jelentette ki, hogy szégyelli magát a történtek miatt és hozzátette: hamarosan levonják a következtetéseket.

Blama az Üllői úton

Finoman fogalmazva sem az történt szerdán este az Üllői úti futballstadionban, amire számítani lehetett. A Bajnokok Ligája csoportkörébe vágyó Ferencváros együttese a selejtező első fordulójában, az idegenbeli döntetlen után mindenképp győzni akart feröeri riválisa ellen, ehhez képest már a szünetben három góllal vezettek a vendégek. Mint később kiderült, ez lett a végeredmény is. A milliárdokból gazdálkodó magyar csapatot elbúcsúztatta egy félamatőr társaság. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„A jobb csapat jutott tovább”

„Rémálomban érezhettük magunkat gyakorlatilag az egész mérkőzésen. Egyáltalán nem találtunk fogást a feröerieken egyik meccsen sem, mindkettő az övék volt. Az első mérkőzésen is nekik voltak nagyobb helyzeteik, most pedig olyan hibákat vétettünk, amelyeket megbüntettek. A jobb csapat jutott tovább – hallhattuk a meghökkentő nyilatkozatot az M4 Sport kamerája előtt a Fradi kapusától, Dibusz Dénestől.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Történt már ilyen

A Fradi utoljára a 2020/21-es BL-szezonban jutott el a csoportkörig, ahol a Barcelonával, a Juventusszal és a Dinamo Kijevvel került egy csoportba. Arra, hogy a selejtezőben egy kör után búcsúzzon a csapat, háromszor volt példa, 1996/97-ben a Göteborg, 2001/02-ben a Hajduk Split, 2016/17-ben pedig a Partizani Tirana ellen bukott el.

Hússzor annyit ért a Fradi – papíron

A mostani kiesés viszont ezeknél is sokkal kínosabb, hiszen a KÍ Klaksvík játékosainak összértéke 2,68 millió euró, kevesebb, mint például Dibusz Dénes egyedül. A komplett Fradi-keret értéke majdnem hússzor ennyi, 53,4 millió euró – emlékeztet rá a Telex.

„Végtelenül szégyellem magam”

„Végtelenül szégyellem magamat mindenki nevében. A mai meccs méltatlan volt a Ferencvároshoz. A konzekvenciákat hamarosan levonjuk. A szurkolóknak köszönök mindent” – írta szerdai esti Facebook-bejegyzésében a Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor.

„Korrekt nyilatkozat”

„Nagyon korrekt nyilatkozat Elnök Úr! Reméljük, meghozza a megfelelő döntéseket és holnap már nem Csercseszov lesz a szeretett csapatunk edzője! És jó pár játékostól is el lehet köszönni” – írat egy szurkoló a bejegyzésére reagálva.

Hatalmas csalódás

„Elnök Úr, tisztelem az őszinteségét, de az a fajta motiválatlanság, ami tapasztalható volt, az nem megengedhető semmilyen szinten! Egy félamatőr csapat verte a milliomos, nagyképű „profi” csapatot! Óriási blama, hatalmas csalódás!” – fogalmazott egy másik zöld-fehér drukker.

Nagyobb szív kell

„Magyar munkásokat, hivatalnokokat, földműveseket és más szakmában dolgozókat, akik tudnak és akarnak focizni, lehet majd igazolni a Fradiba. Ha nem is BL, de legalább nagyobb szívvel játszanak majd a Fradi-mezhez méltóan!” – tette hozzá valaki.

Bodrogi Gyula kezdőrúgása

És egy jó hír a végére: a mérkőzés ünnepélyes kezdőrúgását a Nemzet Színésze, a gyerekkora óta ferencvárosi szimpatizáns Bodrogi Gyula végezte el, az FTC és a Nemzeti Színház stratégiai együttműködési megállapodásának megerősítéseként. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: búcsúzott a Fradi a BL-től. Fotó: Facebook/FTC