Kapás Boglárka az ötödik helyen jutott a keddi előfutamból a szerdai elődöntőbe 200 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyén, míg a szám másik magyar indulója, Hosszú Katinka visszalépett, ezzel pedig alaposan kiverte a biztosítékot mindenkinél.

Világ-és Európa bajnoki címvédő

Kapás világ- és Európa-bajnoki címvédőként 2:08.58 perces idővel csapott célba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez volt a cél

“Egész jó volt. Az volt a cél, hogy ne fáradjak el, de azért az élmezőnyben végezzek. Úgy láttam, mások is ezt taktikát választották, mert hozzám hasonlóan többen kiengedtek a végén” – értékelt az UTE versenyzője. “Sok jóra nem számítok a reggeli úszásnál, mert mindenki rosszul éli meg. Én kiskoromtól edzek reggel, így mondhatjuk, hogy fel vagyok rá készülve, de azért nem olyan lesz, mint este vagy délután”.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Hosszú Katinka visszalépett

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú helye üresen maradt a második futamban. A visszalépés hátterében az állhat, hogy a valószínűsíthető továbbjutás esetén szerda délelőtt a 200 méter pillangó elődöntője után 47 perccel rendezik a 200 méter vegyes fináléját, amelybe hetedik idővel kvalifikálta magát. Érdekesség, hogy így formalitássá vált a szám három előfutama, mivel eredetileg is csak tizenheten neveztek, azaz a 32 éves magyar úszó kiválásával az előfutamok.

Szétszedik a kommentelők

Hosszú Katinkát a döntése miatt egyébként szétszedik a kommentelők, ugyanis ezzel most – csakúgy mint Rióban – megint Jakabos Zsuzsával szúrt ki. Gratulálok, megint sikerült kiszúrni Jakabossal és esetleg pontokat elvenni az országtól. Igazi jellemtelen, egoista viselkedés! – írta egy hozzászóló, míg egy másik így fogalmazott: Fair play díjat sosem kapsz.

Hogy számol el a lelkiismeretével?

A 2016-os bejegyzésemet ma nem írhatom le. Kérdezem, hogy számolsz el a LELKI-ISMERETEDDEL??? ha lenne akkor a Jakabos nem itthonról nézné az üres pályát. Egy példaképnek arra is kell figyelni, hogy az is maradjon. Sajnos Te ezt eljátszottad. Tudni kell az embernek a képességeit önmagában felmérni, Te ÖNZŐ VAGY. és ez nagyon szomorú. – írta egy másik kommentelő, aki már 2016-ban is csúnyán megorrolt Hosszúra.

Mindeközben kizárták a 4×200 méteres magyar férfi gyorsváltót

Rossz váltás miatt kizárták a 4×200 méteres magyar férfi gyorsváltót a tokiói olimpia úszóversenyeinek keddi előfutamából.

Ez történt

A Holló Balázs, Zombori Gábor, Kozma Dominik, Márton Richárd összetételű négyesből Kozma volt, aki 14 századmásodperccel korábban ugrott a medencébe.

Szomorúak

“Bár szomorú a vége, de mindenki megtette, amit lehetett. Egyszer mi járunk jól, egyszer mások, ez benne van. Hármunknak ez volt az első olimpiája, ráadásul az első úszásunk is, a következőre még jobbak leszünk” – mondta az MTI-nek Márton Richárd, amire a 30 éves Kozma rákontrázott, hogy már csak ők.

Megszólalt Kozma Dominik

“Amit kértek tőlünk, annál még jobb átlagot is úsztunk” – jelentette ki Kozma, aki sajnálja, hogy így elveszett a váltó jó időeredménye. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás