Fehér koporsóban temették el azt a kisfiút, akit nevelőanyja vert halálra. Danika édesanyja és családja képtelen felfogni és feldolgozni a történteket

Hófehér koporsóban

Hófehér koporsóban feküdt Danika, az a két és fél éves kisfiú, akit közel ötven ember kísérte utolsó útjára a kabai temetőben. A gyermeket a hivatásos nevelőanyja verte halálra február 26-án. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiderült az igazság

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy a Polgáron élő nőnél még december 6-án helyezték el ideiglenesen az angyali arcú fiúcskát, akinek csupán az volt a bűne, hogy „szófogadatlanul viselkedett”. A letartóztatott gyanúsított állítja, a kisfiú halálát az okozta, hogy leesett a lépcsőn, a boncolás azonban kiderítette az igazságot.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Csúnya sérülés volt a kezén

„Mióta elvették őket, kétszer láttam a gyerekeimet a családsegítőnél Debrecenben. Amikor utoljára találkoztam a kisfiammal, egy csúnya sérülés éktelenkedett a kezén, mintha egy cigarettacsikket nyomtak volna el a tenyerén – mondta még a református szertartás előtt a Blikknek Nagy Anita, a tragikus sorsú kisfiú édesanyja.

Rettegett a kisfiú

„Felszólaltam, kérdőre is vontam Vanesszát emiatt, ő pedig azzal vágott vissza, hogy Danika nagyon rossz, egyébként pedig az udvaron elesett. Rettegett a gyermekem, ezért nem mondta el az igazságot” – tette hozzá.  

Elvették tőle a gyerekeit

A lakhatással kapcsolatos problémák miatt emelték ki tőle a gyerekeit bő három hónapja, de azóta is azon van, hogy újra alkalmas életteret biztosítson számukra.

Másik családhoz helyezték el

Danika halála után a testvérét, az öt esztendős Ádámkát azonnal elvették a halált okozó testi sértés miatt rácsok mögé került fiatal nőtől és egy másik családhoz helyezték el.

Leszakadt máj, vérvesztéses sokk

A fia haláláról csak a tragédia másnapján tájékoztatták Anitát, akinek azt mondták, baleset történt, a döbbenetes igazságot a gyilkosságról pedig csak jóval később tudhatta meg. A Blikk megszerezte a halottvizsgálati bizonyítványt, amiben leírták: a gyermeket otthonában bántalmazták, a halálát pedig hasi vérgyülem, a máj leszakadása és vérvesztéses sokk okozta.

„Ugyanezt tenném én is vele”

„Szándékosan álcázta balesetnek a fiam megölését! Hogy tud valaki egy két és fél éves gyereket így megverni? Az indulat és a bánat beszél belőlem, de legszívesebben ugyanezt tenném én is vele. Fel sem tudom dolgozni. A halála előtt már a lába is eltört, amit begipszeltek, de szerintem akkor sem baleset történt” – sírta el magát a Dani édesanyja.

Elbúcsúzhattak tőle

Danikát a boncolás után a családja hazahozatta a házukhoz, ahol el tudtak tőle búcsúzni. A temetés előtt felnyitották a koporsót, amelyben a gyermek szépen felöltöztetve, félszeg mosollyal az arcán pihent. Közben édesanyja szorította a kezét, és puszilgatta, mintha csak a lefekvéshez készültek volna, írta a lap.

Nyolc évet is kaphat

Az asszonyt már letartóztatták. Életveszélyt okozó testi sértés miatt nyomoznak ellene, és ha elítélik, nyolc évre is rács mögé kerülhet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: illusztráció