Építkezéskor vagy házfelújításkor viszonylag kevés gondot fektetünk a teraszok pontos térkihasználására, pedig igazi édenkertet varázsolhatunk belőlük ha átgondoltan építkezünk. Szerencsére a modern lakberendezés számtalan lehetőséget kínál akkor is, ha nem nagy átépítés, hanem csak kisebb fazonigazítás jár a fejünkben.

Kényelem

Egy jól berendezett terasz nappalink meghosszabbításaként is funkcionálhat: kiváló teret nyújthat a hétvégi kikapcsolódásnak és a hosszúra nyúló baráti találkozóknak. A tökéletes kényelem megteremtése érdekében fontos, hogy a megfelelő ülőalkalmatosságot válasszuk ki. Manapság divatosnak számít a babzsákfotel, mely kültéri változatban is megvásárolható. Emellett talán a függőfotel a legtrendibb és legkényelmesebb megoldás, ha teraszunk kellően erős féltetővel rendelkezik egy gerendáról is belógathatjuk, de ha ez nem áll módunkban használhatunk saját állvánnyal rendelkező modellt is. Egy ilyen fotel valódi légies érzést biztosít a benne ülőnek és a modern fémvázas verziótól, a rusztikus rattan keretes modellig minden variációban megvásárolható.

Kikapcsolódás

Ha valami igazán különlegesre vágyunk, teraszunkat wellness sarokká is alakíthatjuk felfújható jakuzzik segítségével. Ezek kevésbé drágák, és kevesebb szerelést igényelnek, mint beépített megfelelőik ugyanakkor mégis igazi wellness élményt nyújtanak. A felfújható verziónak megvan az az előnye is, hogyha esetleg télen nem használjuk könnyedén összecsomagolhatjuk, hogy kis helyen tárolva várja a következő szezont. Ha ilyen beruházás mellett döntünk mindenképpen győződjünk meg róla, hogy teraszburkolatunk kellőképpen vízálló.

Kreatív térkihasználással és modern bútorok beszerzésével még a legunalmasabb terasz is igazi  wellness központtá alakulhat, ahol akár az év minden szakában szívesen töltjük majd szabadidőnket.

A fotó forrása: Patryk Kosmider / Shutterstock.com

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.