A nyári ruhák megfelelő mosásának témáját mindig nagy titokzatosság övezi. A nyári ruhák kézi vagy gépi mosása kihívást jelenthet. Még nagyobb problémát jelent, hogy néhány kedvenc nyári ruhadarabunk, például a selymes caminok, vászonnadrágok és pamutruhák címkéjén különböző mosási technikákat írnak elő.

Az is kérdés, hogy érdemes-e további textilpuhítót vagy illatanyagokat, például Giovani mosóparfümöt használni.

Pamut

Mivel a pamut annyira rugalmas, a ruhák bármilyen mosószerrel moshatók gépben, és szükség szerint fehéríthetők. A pamut ruhadarabokat az optimális eredmény érdekében rendszeresen, meleg vízben kell gépben mosni. Használjon alacsony szárítási fokozatot. A professzionális mosodai szolgáltatások fehérítőszert javasolnak forró vízben a fehér pamut mosásához.

1. Vászon

A lenvászon jobban használható kézi vagy gépi mosásban, mint száraz tisztításban, és minden mosással puhább lesz. Az ágynemű mosásához a legjobb hőmérséklet a langyos vagy hűvös, ideális esetben kímélő. A legjobb mosási ciklusok az ágyneműk számára a kíméletes mosási ciklusok, nagyon enyhe szappanokkal. A vászonruhákat beteheti a szárítóba alacsony fokozaton, de vegye ki őket, amíg még kissé nedvesek, mert a túlszárítás miatt az anyag megmerevedhet.

2. Viszkóz / Rayon 

A rajon könnyű, simán folyik, lélegzik, mint a pamut, és selymes megjelenésű és tapintású. A gőz és a vasaló használata a közepén tanácsos, mivel könnyen gyűrődnek. A különleges vagy erősen hímzett ruhadarabok kézi mosása kiváló vagy langyos vízben jó ötlet. A csavarás szükséges – a nedves dolgok teljesen nedvesre akasztása elkerülhetővé teszi a gyűrődést, és biztosítja, hogy a ruhadarab megtartja alakját.

3. Poliészter

Mivel a poliészter statikus tapadást produkál, a legtöbbet meleg vízben, kiegészítő textilpuhítóval kiegészítve mosógépben lehet mosni és szárítani. Illatosítókkal is frissé teheti a ruhákat. Az egyik ilyen a Giovani mosóparfüm. Mindig ellenőrizze a címkét, mert egyes polikeverékek száraz tisztítást igényelnek. Ha szükséges, a ruhák szárításakor használjon mérsékelten meleg vasalót. Bár a zárak foltot hagynak, a poliészter könnyen karbantartható.

A nyári ruhák tisztán és frissen tartása kulcsfontosságú a kényelem megőrzéséhez. Ha megérti, hogyan kell mosni a különböző nyári anyagokat, meghosszabbítja élettartamukat, és megőrzi a legjobb megjelenésüket.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a giovani.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.