Póráz és szájkosár nélkül sétáltattak két rotweilert és egy németjuhászt Dunakeszi külterületén a régi szemétlerakónál. A kutyák rátámadtak az arra lovagló Balogh Zsolt harcművészre, aki Facebookon írta le a tanulságos történetet.

Életveszélyes helyzet

A posztban azt írja le, hogy „hogyan sodorják életveszélybe a gondolkodásképtelen, szabályokat be nem tartó, vagy azok alól magukat kivételnek tartó emberek, a gyanútlan kiránduló gyerekeket, családokat, lovasokat, túrázókat.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Póráz nélkül

Szokás szerint kilovagoltam a mezőre Dunakeszi külterületén. A régi szemétlerakó mögött jártam pár száz méterre, ahol megláttam egy kutyasétáltatót. Két roti és egy németjuhász volt vele, persze póráz nélkül szabadon, szájkosár meg sehol – írja.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Azonnal rárontottak

Így folytatja: Amint a kutyák megláttak, 100- 150 méterről azonnal nekem rontott a 2 rotweiler. A gazda kiabált, de persze semmi köze nem volt ahhoz, hogy hasson a kutyákra bármilyen mértékben is. Látszott rajtuk, hogy teljesen begőzöltek.

Elkapták a lovat

Hiába forogtunk a lóval, a két kutya bekerített, egyik elölről akaszkodott a lovam szügyébe, a másik a lovam hátsólábát kapta el. Nem csak oda-oda kapva, hanem belecsimpaszkodva. Ahogy a ló forgott a kutyák mind négy lába a levegőben és csak pörögtek. Ettől gerjedtek be még jobban.

Menekülnie kellett

Egy pillanatra elengedtek, amikor azt hallottam, hogy a gazda azt üvölti: “menekülj”. Látszott, hogy hiába jött közel egészen, a kutyák semmibe veszik, nem tud hatni rájuk – tette hozzá.

Lefáradtak a kutyák

A bajt tetézte, hogy a harcművész egy asztmás lóval volt, aki a stressztől befulladt. 1,5 kilométert menekültek, miközben a kutyák harapdálták a lovat. „A kör végére a gazdi is kezdett közelebb érni, a kutyák kissé fáradtak. Elvágtáztam a kutya tulajdonosa mellett, aki így tudta megállítani a már kifulladt kutyákat” – írta.

Nem tudott mit tenni a kutyák gazdája

A ló és a férfi is megúszta élve, de a ló majdnem megfulladt. Balogh Zsolt szerint a gazdának semmilyen beleszólási vagy megakadályozási lehetősége nem lett volna ebben a helyzetben.

A poszt:

Sosem volt ilyen…

A férfi szerint a gazda esküdözött, hogy a kutyái jól képzettek, soha nem történt még ilyen. De persze mindig van egy első alkalom, amikor kiderül, hogy nem vagy ura a szeretett kisállatodnak, akinek a vérében van a vadászat, a harc.

Bocsánatot kért

A gazda bocsánatot kért és az ló kezelési költségeit vállalta, amely lovaknál kórházi kezelés esetén igencsak borsos ár – írta.

Figyelni kell a kutyákra

Ezzel zárja a posztját: azt szeretném, hogy az esetemen keresztül jusson el minél több kutyatartó / sétáltató fejében odáig ez a gondolatkör, hogy amikor elengedi a kutyát bárhol, soha nem tudhatja, hogy mikor ki jelenik meg a távolban, amire a kutya fejében átkattan valami és átmegy egy kontrollálhatatlan támadó/gyilkológép üzemmódba. A póráz nélküli sétáltatás “csak” szabálysértés. A következmények viszont amikor nyomorékká válik valaki, vagy meghal, akkor hogyan magyarázod meg a családjának, hogy “eddig sosem csinált ilyet” a kis kedvenced. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció