A friss, oxigéndús levegő nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára, ezért a szellőztetés fontossága mind az otthonokban, mind a intézményekben, munkahelyeken, közösségi terekben kiemelkedő jelentőségű.

A városi ember a nap nagy részét zárt terekben tölti, így az élettani funkciók helyes működéséhez szükség van levegőcserére, vagyis szellőztetésre. Hagyományos módon ez ablaknyitással oldható meg, azonban a korszerű és teljes körű levegőcsere csak szellőztető berendezések, rendszerek segítségével valósítható meg. 

Hogyan frissítse a levegőt otthonában?

Az elhasználódott, magas szén-dioxid-tartalmú beltéri levegő cseréjét meg kell oldani a szervezet egészséges működése érdekében. A STIEBEL ELTRON szellőzőberendezései, szellőztető rendszerei automatikus és halk működésükkel észrevétlenül gondoskodnak az otthonok levegőcseréjéről. 

A kielégítő levegőminőség meghatározza a hő- és közérzetünket, kihatással van a teljesítőképességünkre, egészségünkre. Friss levegő hiányában álmosság, fejfájás, fáradtság, feszültség jelentkezhet. 

A légcsere a melegebb, nyári hónapokban, amikor fűtésre már nincs szükség, valamint száraz időben megoldható ablaknyitással, ám ezekben az esetekben is gondot okozhat erősen zaj- és légszennyezett környezetben. A fűtési idényben kivitelezett ablaknyitásos szellőztetés jókora hőveszteséggel jár. 

Szellőztessen okosan!

A szellőztetés nemcsak az elhasználódott, szennyezett levegő eltávolítására és a friss levegő bejuttatására szolgál, hanem szabályozza a szellőztetett helyiség hőmérsékletét, páratartalmát, valamint a légmozgást, ezáltal növeli a bent tartózkodók komfortérzetét.

Ahhoz, hogy minimalizálni tudja a hagyományos szellőztetés hőveszteségét, szellőztessen tudatosan:

  • Naponta többször, rövid ideig szellőztessen! 
  • Tartsa zárva a kevésbé fűtött helyiségek ajtajait!
  • Szellőztetésnél csináljon kereszthuzatot!
  • Ne az utcát fűtse, szellőztetés közben kapcsolja le a radiátorokat!
  • Telepítsen szellőztető berendezést!

Energiatakarékos szellőztetőrendszerek

A légcsere az igényeknek megfelelően jól megtervezett és kivitelezett szellőztető berendezésekkel, komplett rendszerekkel szinte észrevétlenül megoldható nemcsak a lakásokban, de intézményekben, munkahelyeken is. Az eltérő körülmények különböző szellőztető rendszereket igényelnek. Ipari, intézményi környezetben nagyobb teljesítményű, automatikus, szabályozható rendszerekre van szükség.

Mire szolgál egy szellőztető rendszer? Szabályozza 

  • a levegő szennyezettségét, baktériumtartalmát,
  • a levegőáramlást – nem csinál huzatot,
  • a páratartalmat, ezáltal megakadályozza a páralecsapódást, penészedést.

Továbbá csökkenti a helyiségek hőmérsékletét, valamint kizárja a polleneket, ezáltal enyhülést hoz az allergiában szenvedőknek.

A szellőztető berendezések zárt ablakok mellett is elegendő friss levegőt, egészséges életteret biztosítanak hőenergia-veszteség nélkül.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.