Vannak olyan kiegészítők, amelyek nélkül vagy nem érdemes kifutni a futballpályára, vagy egyáltalán nem is szabad. Utóbbiak közé tartozik a sípcsontvédő is, ami már hosszú évek óta kötelező elem minden futballista számára. A sípcsont az egyik legvédtelenebb részek közé tartozik, így könnyebb sérülést is szerezni.

Nincs helye kompromisszumnak

Ha sípcsontvédőről beszélünk, akkor csak a legjobb felel meg. Addig kell keresni, amíg meg nem találjuk azt a terméket, ami a leginkább illeszkedik az elvárásainkhoz és a játékstílusunkhoz. Nem szabad beérni egy olcsóbb “megoldással”, mivel az rövid időn belül visszaüthet. Különösen igaz ez, ha egy könnyen deformálódó vagy akár sérülékeny kiegészítőt húzunk fel, ami még a baleseteket is tovább tudja súlyosbítani.

A Focicipőbolt sípcsontvédői között garantáltan megtalálhatjuk azt a darabot, ami megfelel számunkra. Természetesen többféle útvonalon is elindulhatunk, de az első és legfontosabb szempont, hogy megtaláljuk az ideális méretet, illeszkedést. Ha túl nagy a sípcsontvédő, akkor folyamatosan csúszkálni fog a lábunkon, zavaró lesz mozgás közben. Ha túl kicsi, akkor nem nyújt megfelelő védelmet a fontos területeken. Ugyanez a helyzet akkor is, ha túl szoros vagy túl laza. Csak az a sípcsontvédő jöhet szóba, ami tökéletesen illeszkedik és fedi a sípcsontot. Érdemes olyan változatot keresni, aminek a szorossága állítható, hogy mindig elegendő mozgásteret adjunk a lábunknak, és az izmokat se szorítsuk el.

Természetesen a méret nem minden. Ezenkívül ott van még az anyaghasználat is. Olyat kell keresni, ami nem deformálódik el és nem tud eltörni. Egy rossz minőségű sípcsontvédő esetében a legrosszabb, ha a szilánkok sebesítik meg a lábunkat.

Rugalmas és tartós megoldásra van szükség

A legjobb, ha olyan sípcsontvédőt keresünk, ami kellően rugalmas, így a nagyobb ütések hatására nem fog maradandóan elhajolni, de emellett a lábnak is megfelelő védelmet biztosít. A tartósság is fontos, hisz senki sem szeretne minden egyes edzés, mérkőzés után (rosszabb esetben közben) kiegészítőt cserélgetni. Persze ajánlott az is, hogy mindig legyen a sporttáskában egy tartalék, amit be tudunk vetni, ha a helyzet úgy kívánja.

Ha a legjobb minőséget keressük, akkor mindenképpen a Nike és az Adidas termékei között nézelődjünk, mivel azok hosszú távon is megállják a helyüket.

A sípcsontvédő súlya is számít

Egy nehezebb és egyben merev kiegészítő sokkal jobb védelmet biztosít a külső hatásokkal szemben. Védőknek, akik általában sokkal többször vetődnek, csúsznak be, általában ezt a változatot érdemes választani. A támadók esetében már sokkal jobb lehet egy könnyebb, rugalmasabb kiegészítő, ami nem korlátoz a mozgásban és a megfelelő sebesség elérésében. Egy ilyen sípcsontvédő is tud megfelelő védelmet nyújtani úgy, hogy nem fog akadályozni minket a futásban, cselezésben és lövésben. Az ideális kiegészítő megkeresése során ajánlott teszteket, vásárlói véleményeket olvasni.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a focicipobolt.hu oldalt működtető cég.

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.