A modern technika térhódításával a nyelvtanulásra is számos, innovatív módszer áll rendelkezésünkre. Ahhoz viszont, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el velük, szükség van arra, hogy ismerjük magunkat – és a saját tanulási stílusunkat. Derítsd ki velünk, melyik a Tiéd!

Auditív, logikai vagy társasági? A hét tanulótípus

Ahogyan mind nagyon különböző személyiségek vagyunk, úgy a tanulási stílusaink is merőben eltérhetnek egymástól. Egy dolog azonban mindannyiunkban közös: szükségünk van egy nagyon jó könyvre a nyelvi alapok elsajátításához.

Az Együtt Németül német nyelvkönyv kezdőknek online változata tartalmazza mindazt, amire nyelvtanulásodhoz szükséged lehet! Az anyanyelvi némettanárok közreműködésével készült anyagok közérthető magyarázatokkal és 1000+ gyakorlópéldával hoznak közelebb a magabiztosabb némettudáshoz.

Visszatérve a tanulási típusokra, az emberek többsége az alábbi csoportok valamelyikébe tartozik:

  • Auditív: Ők a legjobban azáltal tanulnak, ha meghallgatják a tanult anyagot, például a hanganyagokat vagy oktatójuk előadását.
  • Vizuális: Számukra a színekre és különleges vizuális megoldásokra épülő tanulás a leghatékonyabb – mint a grafikonok, ábrák, képek vagy magyarázó táblák alkalmazása.
  • Mozgásos: Az ebbe a stílusba tartozók a testmozgással, mint például tánc vagy tanulás közbeni fel-le sétálgatás, rögzítik könnyebben a nyelvi elemeket.
  • Logikai: A logikájukra építők a nyelvtani szabályokat és a mondattípusok szerkezetét analitikusan elemzik, kategorizálják. Mindezt könnyedén meg is jegyzik.
  • Verbális: A verbális tanulók szeretik ismételni, előadni vagy felolvasni a szövegeket. A tanultakat szívesen meg is vitatják, így még hamarabb elsajátítják őket.
  • Társasági: A társasági típusok a legjobban nyelvtáborban vagy olyan helyzetekben tanulnak, ahol partnerükkel kommunikálhatnak.
  • Magányos: Az egyedül szívesen tanulók nyelvkönyvek, online anyagok, appok segítségével fejleszthetik a nyelvtudásukat.

Te melyik vagy? – Így tanulj németül is!

Ha az auditív tanulók közé tartozol, akkor hasznos, ha felveszel néhány hanganyagot és gyakorlod a hallottak felmondását is. A vizuális tanulóknak kifejezetten hasznos lehet a nyelvtani ábrák vagy szóképek használata. A mozgásos tanulók számára a szerepjátékok segíthetnek a legjobban a tanulásban.

A logikus gondolkodásúak a nyelvtani szabályokat rendszerekben gondolkodva láthatják át a legjobban, míg a verbális tanulóknak érdemes a szavakat és mondatokat előadniuk, leírniuk.

A társasági stílusúaknak érdemes beszélgetniük nyelvtanuló társaikkal vagy egy anyanyelvi beszélővel. A magányos tanulók számára pedig a könyvek, tananyagok és online források nyújthatnak sok segítséget.

Melyik a legeredményesebb stílus?

Mindenkinek a sajátja, ezért is így fontos megtalálnod a számodra legmegfelelőbb módszert! A sikeres nyelvtanuláshoz szánj elég időt a gyakorlásra: meglátod, hamar megtérül majd. Emellett viszont ne legyél türelmetlen magaddal, hiszen tudod: Rómát sem egy nap alatt építették!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: egyuttnemetul.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.