Egy ház feldíszítése során érdemes már a legelejétől szisztematikusan és átfogóan megközelíteni a dolgokat, kezdve a konyha dekorációjától a nappalin át egészen a teraszig. Sokak számára ez utóbbi dekorálása általában kimerül 1-2 új növény vagy bútor elhelyezésén. Azonban van egy nagyon fontos tényező, amit semmiképp nem szabad figyelmen kívül hagyni a folyamat során: ez pedig a minőségi és esztétikus megvilágítás. Lássuk, milyen szempontok alapján tervezzük meg teraszunk fényeit, hogy kellemessé és biztonságossá tegyük mindenki számára az ott eltöltött időt!

Első szempont: biztonság

A teraszon mindenképp magas IP értékkel rendelkező lámpatesteket kell választani – ez határozza meg ugyanis a fényforrás külső tényezőkkel és különösen a nedvességgel szembeni ellenállását. Az IP után következő kétjegyű szám első értéke a szilárd tárgyak elleni védelmet, míg a második a víz elleni védettséget jelöli. Tipp: az ANRO webáruház kínálatában számos dekoratív és magas IP védelmi szinttel rendelkező kültéri lámpatestekből válogathatunk, amelyek még esőben is gond nélkül használhatók.

Második szempont: minőség

A rozsdamentes alumíniumból vagy acélból készült lámpatestek számítanak a legjobb választásnak kültéren. Ne feledjük ugyanis, hogy a kinti fényforrásoknak hosszú évekig megfelelően bírniuk kell a strapát. Ezért mindenképp tartsuk észben, hogy teraszvilágításként feltétlenül strapabíró, az időjárási körülményeknek megfelelően ellenálló fényforrásokat szerezzünk be.

Léteznek integrált-, valamint cserélhető LED fényforrással ellátott készülékek is – egyesek előbbi típusok használata során attól tartanak, hogy ha kiég az izzó, az egész lámpatestet le kell cserélni. Ezt megfelelően kivédhetjük, ha megbízható, jól bevált gyártók termékeit vásároljuk meg. A LED-es világítások a hagyományos fényforrásokhoz képest többszörös élettartammal rendelkeznek, ezért az ilyen lámpatestekre hosszú évekig lehet számítani.

Harmadik szempont: energiahatékonyság

Egy gyönyörűen megvilágított terasznál sokaknak egyből az ugrik be, hogy cserébe biztosan rengeteget kell fizetni az áramért. Szerencsére napjainkban ez nem állja meg a helyét, köszönhetően a korszerű LED-es technológiának. A hagyományos izzóknál a LED-es fényforrások akár 70-80%-kal kevesebb energiát fogyasztanak. Az elképesztően nagy kínálat pedig mindenki számára lehetőséget teremt, hogy valóban egyedi stílust alakíthasson ki otthonának teraszán.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!