A kert csodálatos színtere lehet a kikapcsolódásnak, aminek méltó világításra van szüksége. Nem is csoda, ha elhalmoz bennünket az internet a jobbnál jobb lehetőségekkel. Csak győzzük kiválasztani a nekünk megfelelőt.

Voltál már úgy te is, hogy nem tudod, mi alapján válassz világítást? Vagy hova szereld fel a kiválasztott darabot, hogy az bevilágítsa azt a területet, amit szeretnél? Segítünk eligazodni a választék labirintusában.

Tarts velünk, és megtudhatod, hogy miért jobb választás a LED fényforrás a hagyományos megoldásokkal szemben. Megmutatjuk azt is, hogy milyen lehetőségek közül lehet válogatni a piacon.

Mitől jobb a LED világítás?

Elsősorban azt kell mondanunk, hogy a kültéri LED világítás energiatakarékos. Ettől függetlenül viszont még számos előnye van a hagyományos izzókkal szemben, amitől egyre többen akarnak már szabadulni. Nagyon sok termék eleve beépített napelemmel rendelkezik, ami még jobb választás.

Akár teljesen kábelmentesen is a helyükre kerülhetnek, így sokkal szebb látványt nyújtanak, mintha drótokat kellene elrejteni mindenhol. Arról nem is beszélve, hogy gondolkodni kell azon is, hogy honnan kapja majd az áramot. Persze nedvességtől védve.

Már nem csak akkor lehet LED fényforráson gondolkodni, ha beltéren van szükségünk a fényre, mert a mai kínálatban a vízálló termékek is éppúgy megtalálhatók.

Miért számít a színárnyalat?

Nyilván ma már nem egy ismeretlen fogalom a meleg fehér és a hideg fehér fény elnevezések. Attól függően, hogy hová kerül a fényforrás, lehet választani bármelyiket. Különösen LED világítás esetén.

Ez pedig csak a jéghegy csúcsa. A LED-es megoldások piaca már olyan méreteket öltött, hogy nincs olyan színárnyalat, amit a LED világítással ne tudnál megoldani. Ahogy mondtuk is, nemcsak beltéren, hanem kültéren egyaránt. 

És most nem a karácsonyi égősor van a fókuszban, mert az abszolút szezonális dolog. Mi a mindennapok világítására gondoltunk. Egy egyszerű hétköznapi fény is lehet színes. Akár csak a hangulat miatt, vagy éppen csak azért, mert más, mint a fehér.

Hova kerülhet kültéri LED világítás?

Mivel rengeteg napelemes készülék van a piacon, így bátran állíthatjuk, hogy akárhova. Akár a garázsajtóra, a kinti postaládára, a bejárati ajtó fölé, a kerti ösvény mellé irányfényként, egy fára. Sorolhatnánk naphosszat, mert igazából tényleg akárhova.

A ház falára felszerelt LED világítás amellett, hogy megfelelően bevilágítja az udvart, még olyan dekoratív elem is lehet, amivel igazán modern hatást kelthetünk. A garázs előtti terület fényárba borításához választhatunk nagyobb teljesítményű darabot, hogy a parkolás ne okozzon gondot sötétben sem.

De a hangulatvilágítás kiépítése sem volt még ilyen egyszerű. Csak a megfelelő fényerő és színárnyalat kiválasztása a kulcs. Romantikus pillanatok vagy családi szalonnasütés – mindenre van megoldás.

Amikor legközelebb fényforrást keresel, mindenképpen jusson eszedbe, hogy a LED világítás sokkal nagyobb mozgásteret enged, mint a hagyományos világítás termékei. 

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a store11.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.