Közeleg a karácsonyi időszak, de lehet, hogy épp egy szülinapra készülünk: bármilyen alkalomról legyen is szó, nem egyszerű megtalálni a tökéletes ajándékot, még akkor sem, ha a legjobb barátnőnkről van szó. Hiszen a meglepetéssel azt is szeretnénk kifejezni, hogy milyen sokat jelent nekünk, hogy mennyire értékeljük őt mint embert és barátot. 

A következőkben igyekszünk egy kis segítséget adni, hogy idén – és innentől kezdve mindig – a lehető legjobb ajándékokkal készülhessünk a különleges pillanatokra!

5 szempont, amit érdemes figyelembe venni a választás során

Kezdjük rögtön azzal, hogy mi mindent kell mérlegelnünk, mielőtt ajándékvadászatra indulunk. Ha ezeket szem előtt tartjuk, már nem tudunk nagyon mellélőni.

Döntsük el, milyen típusú meglepetést szeretnénk adni!

Vannak, akik kifejezetten a hasznos ajándékok hívei – ők előszeretettel vásárolnak például ruhaneműket vagy éppen prémium élelmiszerekkel teli ajándékkosarakat. Ezzel szöges ellentétben akadnak, akik inkább a vicces ajándékokat részesítik előnyben. Ők a régóta szingli barátnőnek jó eséllyel választanak valamilyen szexuális segédeszközt, például egy vibrátort. Persze kétségtelen, hogy ez hasznos ajándékként is beválhat! De olyanok is vannak bőven, akik inkább a szentimentális értékre helyezik a hangsúlyt, és például egy közös emlékből készítenek maradandót valamilyen kreatív módon.

Milyen hobbijai vannak?

Ha a barátnőnk szívesen olvas, előszeretettel festeget vagy éppen rajong a táncért, a fotózásért vagy a főzésért, azaz van egy – vagy több – konkrét hobbija, máris könnyebb dolgunk van. Mérjük fel, persze csak óvatosan puhatolózva, hogy mi hiányzik a hobbi végzéséhez szükséges repertoárból, és már meg is van az ajándékunk! 

Van valami, amire régóta vágyik, de nem venné meg magának?

A szórakozós csajos esték vagy a mélyebb beszélgetések során biztosan szóba kerül, hogy mi az, amire vágyunk, amit szeretnénk „majd egyszer” megvenni magunknak. Ezek általában nem létszükségletek, inkább olyan apróságok, amelyekkel az ember szívesen meglepné magát, de egyelőre nem tette meg. Sokan úgy tartják, hogy ez a tökéletes ajándék definíciója. Ezalatt érthetünk bármit, egy különleges könyvet, egy táskát a kedvenc tervezőjétől vagy akár egy pikánsabb dolgot, például egy vibrátort is.

Ha ő nem hozza fel a témát, és már közeleg az ajándékozás időpontja, kezdjük bele mi magunk, és várjuk meg, hogy ő is rácsatlakozzon a saját gondolataival! Legyünk ügyesek, nehogy észrevegye a trükköt!

Lehet, hogy valamire épp szüksége van…

Az ilyen diskurzusok során arra is fény derülhet, hogy mire van éppen szüksége – lehet, hogy tönkrement a kenyérpirítója vagy kifogyott a kedvenc rúzsa. Ha ilyesmit tetten érünk a beszélgetések során, szintén nyert ügyünk van! Igen, egy kicsit talán túl gyakorlatiasnak tűnhet ez a megközelítés, de legalább biztosak lehetünk abban, hogy örülni fog az ajándéknak, hiszen az nemcsak hasznos lesz, de azt is elárulja, hogy figyelünk rá.

Tartsuk szem előtt az értékrendjüket is!

Amikor válogatunk, mindenképpen számoljuk azzal, hogy milyen értékrendet képvisel a barátnőnk. Például: ha vegán, ne vásároljunk neki egy gyönyörű, bőrből készült övet. Vagy ha kizárólag természetes és állatkísérletektől mentes termékeket használ, ne vegyünk neki kozmetikai termékeket olyan márkáktól, amelyek ennek nem felelnek meg! Persze ha jól ismerjük a barátnőnket, ezzel nem lehet gond.

Ajándékötletek, amelyek mindig beválnak

Ha a fenti szempontok sorra vétele után még mindig bizonytalanok vagyunk, akkor érdemes olyan ajándékötletek után nézni, amelyek szinte mindig jó ötletnek bizonyulnak. Mire is gondolunk?

Élményajándék

A fizikai ajándékok helyét manapság egyre gyakrabban veszik át az élményajándékok. Ezalatt számtalan dolgot érthetünk: egy koncertjegy az egyik kedvenc zenekarára, egy színházjegy, egy közösen kipróbált főzőiskolai óra, egy borkóstoló vagy akár egy tandemugrás is ilyen lehet. Engedjük el a fantáziánkat, de vegyük figyelembe a barátnőnk preferenciáit, stílusát!

Figyelmesség

Ha a figyelmességre szeretnénk fektetni a hangsúlyt, igazán ismernünk kell azt, hogy mi jönne jól a legjobb barátnőnknek. Például, ha elfoglalt anyuka és szinte egy perce sincs saját magára, akkor ajánljuk fel, hogy vigyázunk a gyerekekre, amíg ő elmegy egy masszázsra vagy akár fodrászhoz.

Személyes meglepetés

A személyre szabott ajándékok mindig egyediek és különlegesek. Ma már számtalan kreatív megoldás van arra, hogy egy közös mantrát, egy együtt átélt jelentős eseményt vagy egy belsős viccet megörökítsünk egy tárgyban. Ez lehet például egy könyv, amihez személyre szóló könyvjelzőt készíttetünk, egy művészeti alkotás vagy akár egy közösen felhelyezett örökkarkötő is. 

Előfizetések

A gyakorlatiasabb megoldások kedvelőinek érdemes elgondolkodniuk azon, hogy a barátnőjüknek van-e valamilyen előfizetése, vagy szeretne-e ilyesmit. Ezzel adhatunk egy filmes-sorozatos vagy zenei streaming-szolgáltatást, de lehet egy ételrendelő app plusz szolgáltatásaira való előfizetés, vagy akár egy edzőtermi bérlet is. Ez azért is szuper, mert minden alkalommal újra és újra érzi majd az ajándék örömét, amikor használja a szolgáltatást.

Félreértések az ajándékozás kapcsán

Sokan úgy gondolják, hogy nem jó ötlet javaslatokat kérni az ajándékozottól az ajándékra vonatkozóan, de ez nem feltétlenül van így. Nem kell meglepetésnek lennie ahhoz, hogy megszeressék azt a tárgyat vagy élményajándékot, amit nekik szánunk. Ráadásul, ha kérdezünk, a barátnőnk még biztosabb lehet abban, hogy tényleg a tökéletes ajándékot szánjuk neki.

Ne aggodalmaskodjunk azon se, ha végül egy ajándékutalványra esik a választásunk. Tény, hogy nem a legkreatívabb megoldás, de így legalább biztosan tudhatjuk, hogy a barátnőnk olyasvalamivel gazdagodik majd, amit tényleg szeretne. 

Végül, de nem utolsósorban: ne gondoljuk túl az ajándékvásárlást! Ahhoz, hogy igazán jó dolgot vegyünk, nem kell végtelen energiát és időt fordítani a keresgélésre. Végtére is, a legjobb barátnőnkről van szó, aki biztosan örülni fog az ajándéknak, amit tőlünk kap!

Szánjunk időt a csomagolásra is!

Mindegy, hogy végül milyen meglepetés mellett döntünk, minden esetben fontos, hogy figyeljünk a megfelelő prezentálásra is, hiszen ezzel még különlegesebbé tehetjük a pillanatot. Kevés izgalmasabb dolog van ugyanis annál, amikor várakozással telve bontogatunk egy csodásan összeállított dobozkát vagy egy gyönyörű borítékot. Ne becsüljük le ennek örömét!

Persze a csomagolásnál is oda kell figyelnünk arra, hogy megfeleljen a céljainknak, a barátnőnk igényeinek, stílusának, illetve értékrendjének. Gondolunk itt például arra, hogy ha nagy környezetvédő hírében áll az ajándékozott, akkor ne göngyöljük színes, műanyagból készült szalagokba a meglepetését! Még ha nem mondja is, ez valószínűleg nagyon zavarná, és akár úgy is gondolhatja, hogy nem figyelünk rá eléggé. Ilyen esetben válasszunk inkább természetes anyagból készült, lebomló, minimalista csomagolást!

Amennyiben pedig szeretnénk már magát az ajándék átadását is különlegessé tenni, szervezhetünk köré egy izgalmas mini-kincsvadászatot! Akár a környéken, akár a saját otthonában vagy a születésnapi buli helyszínén is elhelyezhetünk könnyen megoldható feladványokat, amelyeket megoldva eljuthat a „kincshez”!

Ne feledjük: a szándék a lényeg

Az ünnepek közeledtével nemcsak a legjobb barátnőnknek „kell” ajándékkal készülnünk, hanem számos más fontos embernek is az életünkben, legyen szó családtagokról, a párunkról vagy akár a kedvenc kollégáinkról. Ez természetesen sok stresszt róhat az emberre – de mi lenne, ha egy kicsit másként tekintenénk az ajándékozásra?
Gondoljunk bele, hogy ez valójában egy örömteli dolog, egy olyan csodás folyamat, amelynek a végén boldognak láthatunk valakit, aki fontos nekünk. És ha a fenti tippek és ajándékötletek ellenére még mindig tanácstalanok vagyunk, lebegjen az a szemünk előtt a régi mondás: a szándék a lényeg!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: lolipop.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.