A megfelelő iskolatáska olyan tulajdonságokkal kell, hogy rendelkezzen, amelyek vonzóvá, kényelmesebbé teszik és nem árthatnak a gyermek hátának. Ezek azok a fő szempontok, amelyeket a szülők figyelembe vesznek az iskolai hátizsák kiválasztásakor.

Az első két tényező segíthet a diáknak, de fontos, hogy a harmadik tényezőre – az egészségre – is figyeljünk. Ha minőségi iskolatáska szeretne választani amely kíméli a hátát és több mint egy tanévet kibír, a választás során mindhárom tényezőt figyelembe kell vennie.  

Gondolj az erős hátra

A túrahátizsákok nem alkalmasak iskolások és diákok számára, mert nem nyújtanak elegendő támasztékot. Ehelyett a tanulóknak speciális iskolai vagy diákhátizsákokat kell használniuk, amelyeknek merev, anatómiailag formázott hátuk és legalább 4 cm széles, párnázott vállpántjai vannak. Ezeknek állíthatónak is kell lenniük, hogy biztosítsák az egyenletes súlyelosztást.

A hátizsák súlya is szerepet játszik

A szakemberek szerint az iskolai hátizsáknak nem szabad a gyermek súlyának 10-15% -nál többet kitennie. Fontos, hogy könnyű modellt válasszon. Korábban létezett egy szabvány, amely az alsó tagozat esetében 1200 gramm, a felső tagozat esetében pedig 1400 gramm maximális súlyt írt elő. Ez a szabvány már nem érvényes, de a Topgal iskolai és diákhátizsákok még mindig megfelelnek ezeknek a követelményeknek, így a kínálatunkban található modellek ideális iskolatáskák elsősöknek

Első és legfontosabb a biztonság

Az iskolai hátizsák kiválasztásakor fontos figyelembe venni az iskola táska és a gyermek láthatóságát is. Az élénk színek, a fényvisszaverő felületek és a villogó fények segíthetnek abban, hogy a gyermek jobban látható legyen a járművezetők számára, főleg gyenge fényviszonyok között. Független tesztek kimutatták, hogy a Topgal iskolai hátizsákok fényvisszaverő anyagai négyszeresen meghaladják a szabványt.

A legjobb iskolai hátizsák kiválasztásához érdemes bevonni gyermekét a választási folyamatba. Ennek oka, hogy a gyerekek lesznek azok, akik az iskolatáskát napi szinten fogják használni. Ha úgy vásárol hátizsákot, hogy nem beszéli meg a megjelenését és a jellemzőit a gyermekével, fennáll a veszélye, hogy nem fog tetszeni neki. Ha azonban aktívan részt vesznek a kiválasztási folyamatban, nagyobb valószínűséggel lesznek elégedettek a végső választással. A döntés meghozatalakor hasznos elmagyarázni a gyermeknek például a biztonsági elemek és a széles hevederek fontosságát.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.