Egy minden hájjal megkent autószerelő a mozivásznon talán vicces lehet, a való életben azonban már korántsem. Sajnos napjainkban eléggé felhígult a szakma, és nagyon sok szélhámossal találkozhatunk, akik silány munkájukért cserébe horribilis árakat számítanak fel. Szerencsére léteznek még becsületes és valóban képzett autószerelők, akikkel ki lehet építeni egy hosszútávú, megbízható kapcsolatot. Cikkünkben összeszedtük néhány tippet, amelyek segítségével könnyebben kiszűrhetők a jó szakemberek a haszonnyerészkedők közül.

Egy megbízható autószerelő könnyen elérhető

Amikor autónk meghibásodik és autószerviz után kutatunk, először is ellenőrizzük le a műhely elérhetőségeit. A telefonszámuk elérhető legyen a telefonkönyvben, vagy legyen feltüntetve – más elérhetőségekkel együtt, pl. email cím, chatszolgáltatás stb. – a cég weboldalán. Utóbbi megléte egyébként mindig bizakodásra adhat okot egy autószerviz esetében.

Katona Csaba, a budapesti Dottore Autószerviz ügyvezetője azt tanácsolja, hogy ha nem válaszolnak egyből a megkeresésünkre, hagyjunk üzenetet. Egy professzionális autójavító műhely 1-2 órán belül felveszi velünk a kapcsolatot. A közös együttműködés létrejötte esetében egy megbízható szerelő a javítások alatt is könnyedén elérhető lesz, és fenntartja majd a kommunikációt.

Kérjünk előzetesen egy árbecslést!

Egy korrekt autószervizben van lehetőség arra, hogy az autónk előzetes bevizsgálását követően kérjünk egy becsült javítási költséget. Amennyiben ezt elmulasztjuk, ne csodálkozzunk majd, ha egy megbízhatatlan szaki egy jóval magasabb árat fog nekünk bejelenteni a jármű átvételekor.

Használjuk a józan eszünket, amikor először belépünk a műhelybe!

Lehet, hogy a műhely egy picit koszos lesz, kissé zsúfolt, és jöttünkkor pont nem található majd senki a recepcióban. Amikor azonban egy reprezentatív udvariasan fogad minket, érdeklődik problémánkkal kapcsolatban, elkéri az összes saját elérhetőségünket és kérésünkre árbecslést is ad, az sok jó dolgot elárul az adott szervizről.

Legyünk türelmesek, de ne a végsőkig

Mindenképp adjunk időt a szerelőnek arra, hogy alapos és minőségi munkát végezhessen autónkon. Azonban ne engedjük, hogy egy lassú szaki hosszú hónapokra lefoglalja a járművet. Természetesen meg kell várni, amíg az új alkatrész megérkezik, és egy DSG váltó javítás sem pár órát vesz igénybe – ha viszont már vagy 5-6 hete ott vesztegel kocsink a műhelyben és az alkalmazottaktól sem érkezik egyenes válasz, akkor gyorsan nézzünk más vállalkozás után.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.