Egy autó fenntartása igen költséges lehet, így érthető a törekvés a felmerülő költségek csökkentésére. Cikkünkben bemutatjuk miképp takarítható meg jelentős összeg szezonális abroncs vásárlásakor.

Mikor jön el a gumicsere ideje?

Mielőtt a spórolási tippeket bemutatnánk, fontos a gumicsere kapcsán felmerülő leggyakoribb kérdéseket röviden megválaszolni. Honnan tudhatjuk például, hogy ideje búcsút inteni a nyári abroncsoknak és eljött a téli gumi ideje? Melyik hónapba érdemes felkeresni szervizünket a gumicsere miatt? A válasz egyszerű:

  • A téli gumicsere ideje az év azon időszakában érkezik el, amikor a középhőmérséklet tartósan 7°C alatti. Általában ősz végén, a téli hónapok elején érkezik el a csereidőszak.
  • A nyári gumira olyankor van szükség, amikor a középhőmérséklet tartósan 7°C feletti. A csereperiódus Magyarországon általában március 20. és április 20. közé esik.

Honnan tudható, hogy új abroncsokat kell venni?

Több ok teheti szükségessé az új abroncs vásárlást. Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakoribbakat:

  • Sérülés: Erős mechanikai hatások következtében sérülhet az abroncs szerkezete. Míg a kisebb, 6 mm-t meg nem haladó futófelületi sérülések gyakran javíthatóak, amennyiben az abroncs sebességi indexe lehetővé teszi a javításukat, addig a strukturális integritást veszélyeztető deformitások indokolttá tehetik a cserét.
  • Alacsony gumi profilmélység: Az aktuális magyar törvények szerint 1,6 mm a profilmélység minimum értéke amennyiben az abroncs átmérő kisebb mint 0,75 méter. Gumiabroncs gyártók a téli abroncsok esetében a lamellázottság végett 4 mm-es profilmélység alatt az abroncsok cseréjét javasolják a nagyobb biztonság és  rövidebb fékút miatt. Ha a futófelület kopása miatt eléri a profilmélység ezt az értéket, szükséges új gumikat beszerezni.
  • Normál amortizáció: Egy szezonális gumi szett átlagosan 6 évig használható. Így az ennél idősebb abroncsok cseréje abszolút indokolt.

Így vásároljuk meg a szezonális gumikat kedvező áron

1. Ne várjuk meg az utolsó pillanatot!

Most, hogy a gumicsere kapcsán felmerülő legfontosabb kérdések megválaszolásra kerültek, ideje a lehetséges megtakarítási stratégiákat ismertetni. A gumi vásárlással nem érdemes kivárni az utolsó pillanatot. Jobb előre tervezni és még a klasszikus csereidőszakot megelőzően beszerezni az új abroncsokat. Általában megfigyelhető, hogy amikor elérkezik a szezonális gumicsere időszaka megemelik a szezonális abroncs árakat – ez akár 10-15%-os extra költséget is jelenthet. Érdemes még az áremelést megelőzően beszerezni az új gumikat.

2. Használjuk ki az akciókat!

Gyakran érhetők el olyan akciók, amelyek keretében a szezonális abroncsok jelentős kedvezménnyel megvásárolhatók. Használja ki az elérhető kedvezményeket és takarítson meg akár több 10 ezer forintot a következő gumi szett vásárlásakor!

3. Döntsünk megbízható eladó mellett!

Az utolsó tipp kontraintuitív lehet. Hiszen sok esetben a megbízhatóbb üzletek nem a feltétlen a legolcsóbb opciót jelentik. Mégis hogyan lehet „spórolni” a megbízható, de olykor valamivel drágább üzletekből történő vásárlással? Ahogy a magyar közmondás is tartja: olcsó húsnak híg a leve. Gumiabroncs választásnál ne csak az árakat nézd, hanem az ár-érték arányt is. 

A sok éves szakmai múlttal és több ezer pozitív vásárlói visszajelzéssel rendelkező üzletek esetén biztosak lehetünk abban, hogy:

  • Az ügyfél panaszokat gyorsan, fair és a vásárlói igényeknek megfelelő módon kezelik. Legyen szó gyári hibás termékről vagy egyéb komplikációról, a megbízható üzletből biztosan segítséget kapunk.
  • Szakmai kérdéseinket maradéktalanul megválaszolják, így elkerülhető a nem megfelelő termék rendelése.
  • A vásárlási folyamat egésze alatt szakmai segítséget kapunk, így valóban az igényeinknek megfelelő terméket vásároljuk meg. Hiszen nincs költségesebb dolog, mint új gumi szettet vásárolni, mert saját hibánkból elsőre nem jót vettünk.

AKH, a gumiabroncs szakértő

Új gumi szettet szeretnél vásárolni? Válaszd az 1995-ben, családi vállalkozásként alapított AKH-t, amely a magyar gumiabroncs piac értékesítés és szolgáltatás területén belül több kategóriában is piacvezető. Több mint 30 neves márka egyedülállóan széles választékát forgalmazza, emellett saját márkák importjában és forgalmazásában is kiemelkedők a magyarországi piacon. 

Az AKH éves forgalma meghaladja az 1 millió darab abroncsot is. A széles választék és megbízhatóság mellett, az AKH országos lefedettségű szervizpartner hálózatának bármely állomásán foglalhat időpontot, akár online is.A vásárlást még könnyebbé teszi az intuitív módon használható keresőrendszer, amelyben lehet autó modell, méret, sőt a leggyakoribb típusok szerint (pl.: 205/55 R16 téli gumi vagy 225/45 R17 téli gumi) keresni. Tekintsd meg a páratlan gumi webáruházat, és szerezd be a kedvező árú abroncsokat!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.