A zord időjárás sok fejfájást szokott okozni azok számára, akiknek nincs lehetőségük autójukat mindig fedett helyen parkolni. De persze egy garázs megléte sem jelent mindig teljes körű garanciát, hiszen ilyenkor is fennáll a veszélye, hogy a munkahely vagy a bevásárlóközpont parkolójában hagyott gépkocsit megrongálja egy hirtelen jött jégvihar, számos karcolást okozva egy védtelenül hagyott járművön. A javítási költségek pedig természetesen a tulajdonost terhelik. Cikkünkben összeszedtünk néhány ötletet, amelyekkel megóvhatjuk autónkat természetanyánk haragjától.

Profi időjárás előrejelző mobil applikáció

Sokszor halljuk, hogy a problémát nem kezelni, hanem megelőzni kell. Ez a jégeső elleni védelem esetében is megállja a helyét: ha egy profi időjárás előrejelző alkalmazást letöltünk a mobiltelefonunkra, az extrém időjárás előtt egy riasztás kíséretében értesíti a felhasználót a közelgő eseményekről. Így nem fog minket váratlanul érni a hirtelen rosszra forduló időjárás, és megtehetjük a szükséges óvintézkedéseket jégkarcok ellen (pl. fedett helyen parkoljuk le autónkat, vagy aznapra más közlekedési módot választunk).

Autóponyvák

Napjainkban léteznek kimondottan jégeső elleni autóponyvák, amelyek a hagyományos fajtánál strapabíróbb anyaggal rendelkeznek. Az autóvédő ernyőknél magasabb szintű védelmet nyújt, miután a jármű oldalait is megóvja az időjárás viszontagságaitól. Amennyiben az autóponyvát választjuk a jégkarcok elleni harchoz, mindenképp figyeljünk arra, hogy megfelelő szellőzéssel ellátott típust válasszunk. Így nem fogja visszatartani a nedvességet, és lehetősége lesz a kicsapódó párának elpárolognia.

Minőségi autófóliák

Ha nincs opciónk garázsban tárolni gépkocsinkat és nem mindig tudunk fedett helyen parkolni, a legbiztosabb megoldást a jégeső okozta karcolások ellen a minőségi autófóliák jelentik. A hangsúly itt is a minőségen van: a silányabb változatok ugyanis 1-2 éven belül tönkremennek vagy felválnak a felületről. Az olyan felsőkategóriás autófóliák viszont, mint például a LLumar termékek akár több, mint 10 évig is hatékonyan megóvják autónk épségét és újszerű megjelenését. Ráadásul nem csak a lezúduló jégeső okozta karcok ellen védik meg járművünket, hanem megóvják autónkat a kifakulástól, a felverődő kavicsoktól és a madárürüléktől is.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!