Ahogy arra számítani lehetett, a havazás több helyen nehezíti, illetve bénítja a közlekedést. Elsősorban a vonatforgalom akadozik, de az egyik HÉV-vonalon is nagy most a káosz. A fővárosban a magasabban fekvő utakon jeges, csúszós szakaszok teszik próbára a sofőröket. Friss körkép!

Ahol szünetel a forgalom

A vonatokkal kapcsolatban a Mávinform arról tájékoztatott, hogy Rákospalota-Újpest és Veresegyház között meghibásodott a felsővezeték. A hiba okát még keresik. A helyreállítás ideje alatt szünetel a forgalom ezen a szakaszon. Rákospalota-Újpest és Veresegyház között pótlóbuszok közlekednek. A Budapest-Veresegyház-Vác vonalon 30-60 perccel hosszabb eljutási időre lehet számítani. A Nyugati pályaudvar és Rákospalota-Újpest között a szobi vonal S70-es járatait lehet igénybe venni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elfogadják a jegyeket és a bérleteket

A vasúti jegyeket és bérleteket elfogadják a Volánbusz 318-as és 319-es számú menetrend szerinti járatain Veresegyház, Fót és Újpest-Városkapu között – tette hozzá a Mávinform.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Rövidebb útvonalon

Az S36-os vonatok váltóhiba miatt 6:30-tól rövidebb útvonalon, csak Kőbánya-Kispest és Tárnok között közlekednek. Az utasok Tárnok és Martonvásár között Z30-as vagy G43-as járattal utazhatnak. Az S780-as vonatok közlekedésében a reggeli és délelőtti órákban késésekre, hosszabb menetidőre lehet számítani az Aszód–Balassagyarmat vonalon.

Problémák a váltókkal

Almásfüzitő állomáson a sűrű havazás miatt nehézkes a váltók átállítása. Emiatt a győri vonalon 40-50, esetenként 70 perccel is meghosszabbodik a szerda esti vonatok menetideje.

Kidőlt a fa

Drégelypalánk és Balassagyarmat között fakidőlés miatt nem lehetséges a közlekedés. Az S750-es vonatok közlekedésében jelentős késésekre, járatkimaradásokra lehet számítani a reggeli, délelőtti órákban. A Balassagyarmatról 6:17-kor Vácra indult S750-es vonat (33249) vár a fa eltávolítására.

Szünetel a HÉV-közlekedés

A MÁV-HÉV Zrt. arról ír, hogy a H8-as vonalon vonataik késéssel közlekednek, mivel a havazás miatt a faágak rálógnak a vasúti pályára megnehezítve a közlekedést. Később kiderült, a fák nem bírták a terhelést, rádőltek a sínekre, így immár pótlóbuszok szállítják (próbálják szállítani) az utasokat Kerepes és Mogyoród között. Alternatív útvonalként a 80a vasútvonalat ajánlják Gödöllőről a Keleti pályaudvarra. A BKK Info oldala azt írja, hogy a 60A, a 60B, a 65-ös, a 65A és a 219-es autóbusz nem közlekedik. A 191-es autóbusz terelve jár, nem érinti a Sarolta utca megállót.

Áramszünet

Friss híreink szerint Nagykovácsiban, a település magasabban fekvő részekeiről nem tudnak lejutni a helyiek. Nem csak a közlekedők vannak gondban. Pátyon a település nagy részén nincs áram. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hóhelyzet van!

Kiemelt kép: mindent beborított a hó csütörtök reggelre. Fotók: BPK