Az adófizetőknek súlyos forintjaiba kerül a teniszszövetség, de a fejlődés még várat magára. Ennek kapcsán most a magyar szövetség (MTSZ) szakmai alelnöke – a Vasas SC klubelnöke – Markovits László szólalt meg, aki beszélt a szervezet mostani vezetésének hároméves működéséről és küzdelmeiről.

Három éve küzdenek

Markovits László az Indexnek beszélt arról, hogy most már lassan három éve küzdenek a múlt ügyeivel és azok megoldásával, mindez pedig már rengeteg adófizetői milliárdba került. Mint mondja „Egy biztos, elfogadhatatlan helyzet, hogy egy sportszervezet, amely 2013 és 2019 között több mint tízmilliárd forintos állami támogatást kapott a programjaira, utána 2020 és 2023 között több mint tízmilliárd forintos konszolidációra szorul” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nincsenek érdemi előrelépések

„Beszéljünk világosan, sajnos elég messze vagyunk attól, amit megválasztásunkkor kitűztünk célul, azoktól az átfogó intézkedésektől, amelyek a teniszsportágat érdemben előre tudnák lendíteni. Ennek vannak objektív okai, mint a pénzügyi források hiánya, és erkölcsi okai is, azok a terhek, amiket a múltból cipelünk a hátunkon.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Felelőtlen döntések

A szakmai alelnök továbbá arról is beszélt a lapnak, hogy nyilvánvaló, valakik nagyon felelőtlen döntéseket hoztak a múltban, továbbá olyan jelentős pénzügyi kötelezettségeket vállaltak, amikre a mellékelt ábra szerint nem volt fedezetük.

13 milliárd

„Többen próbálják úgy beállítani, hogy mi boszorkányüldözést folytatunk, de sajnos ezek megkérdőjelezhetetlen tények.” – mondta, továbbá hozzátette: jelenleg 13 milliárdnál jár a költés, ami szerinte „egyértelmű visszaélés a kormány jóindulatával, és egyben mindent elárul a szervezet korábbi gazdálkodásáról és erkölcsi állapotairól.”

Feljelentések

Markovits László arról is beszélt, hogy több feljelentést is tettek, valamint két munkaügyi pert is indítottak a korábbi vezetés tagjai ellen, bár az egyik pertől elálltak.

Perek

„A két munkaügyi pert illetően pedig az egyiktől valóban visszaléptünk, mert menet közben jogilag okafogyottá vált az érvelésünk, hiszen az állam átvállalta a perben érintett teljes adósságot, így a szövetséget végül direkt módon nem érte kár” – magyarázta a vezető, aki szerint ez egy abszurd helyzet, mivel a károkozás ettől még megtörtént.

Elutasított kereset

Markovits László a másik, még jelenleg is folyamatban lévő perről is beszélt, annak kapcsán elmondta, mivel nem közvetlenül az MTSZ-t érte kár, első fokon a keresetet elutasították.

Lázár János vezeti

„Ott ráadásul úgy ítélték meg, hogy a volt főtitkár nem töltött be vezető tisztséget a szervezetben, így az aláírásával tett kötelezettségvállalása a hatályos munkajogi szabályok értelmében csak korlátozott felelősséggel terheli. Szerintünk a gyakorlat és a különböző dokumentumok, elnökségi határozatok nem ezt támasztják alá, és emiatt fellebbezni is fogunk” – árulta el a vezető. A teniszszövetséget egyébként most Lázár János vezeti, aki Szűcs Lajostól vette át az irányítást. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels