Mai modern világunkban egyre elterjedtebb szemlélet, hogy ne csupán a tünetek kezelésével foglalkozzunk, hanem a teljes testi és lelki egyensúllyal. Ezt a nézetet képviseli a holisztikus szemlélet, mely a szépségápolásban is hatékonyan alkalmazható.

A bőrápolás területén különösen fontos a holisztikus megközelítés. Az időjárási viszontagságokat, a megélt jó és rossz emlékeket arcunk tükrözi, bőrünk pedig elraktározza. A test és a lélek működése összefügg, az egészséges szépség megteremtéséhez szervezetünk minden területének jól és egymással harmóniában kell működnie. Ehhez nemcsak egyszeri kezelésre, hanem folyamatos ápolásra és táplálásra van szükség kívül és belül is.

Holisztikus szépségápolás

Kozmetikai kezelések kiegészítésére a holisztikus szépségápolás különböző (gyógy)növényi kivonatokból készült illóolajokat ajánl. Az Alveolashop.hu termékei között számos különleges kozmetikummal ismerkedhetünk meg. 

Mono olajok

A mono olajokat gőzdessztillációval vagy hideg sajtolással készítik annak érdekében, hogy megőrizzék az összetevők természetes formáját. A szépségápolásban már bizonyított esszenciák varázslatos hatással bírnak a bőrápolás, a lélekgondozás és az immunerősítés területén egyaránt. Használhatók önmagukban vagy egymással vegyítve is.

Illóolaj-keverékek

Ha célzott kezelésre van szükségünk, speciális illóolaj-keverékekkel vehetjük fel a harcot a száraz, érett bőr vagy a pattanások okozta kellemetlenségek ellen. Ezek a csodálatos esszenciakombinációk víz- vagy olajalapú báziskészítménybe keverve alkalmazhatók, de kipróbálhatjuk kedvenc krémünkkel vagy fürdővízbe cseppentve is.

Bázisolajok, bázisolaj-keverékek

Míg a mono olajokat és illóolaj-keverékeket valamilyen báziskészítménnyel szükséges vegyíteni (töményen bőrirritációt okozhatnak), a bázisolajok és bázisolaj-keverékek önmagukban is használhatók. Saját kozmetikumainkkal keverve pedig egy még összetettebb, táplálóbb formulát kapunk. 

Feszesítés, öregedésgátlás, gyulladáscsökkentés és regenerálás – számos problémára találhatunk speciális készítményt. A 100%-ban természetes alapanyagokból összeállított, parabén-, ásványiolaj-, szilikon- és színezékmentes termékek azonban általános bőrápolásra is kiválóan alkalmasak. 

Egyre elterjedtebb nézőpont, hogy a mesterséges gyógymódok és a szintetikus anyagok helyett, esetleg azokat kiegészítve más, organikus megoldást alkalmazzunk. Nem véletlen, hogy a bámulatos hatású, testet és lelket “gyógyító” illatos eszenciák már évezredek óta használatosak szinte minden kultúrában. 

Bőrünk frissességének, fiatalságának megőrzése érdekében alakítsunk ki egy számunkra optimális, de egészséges életmódot. Mozogjunk rendszeresen és fogyasszunk kellő mennyiségű folyadékot. Ápoljuk bőrünket holisztikus szépségápolási termékekkel és közben élvezzük, ahogy a csodálatos illatok és aromák körbelengik, kényeztetik testünket és pszichénket egyaránt.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!