Pénteken kezdődik a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújítása, ezért a vasúttársaság december elejéig lezárja az utascsarnokot, a munkák ideje alatt a MÁV ideiglenes menetrendet vezet be, több vonatot más budapesti állomásra irányít.

Május 8-án a Nyíregyházáról 16:36-kor induló Rózsa, a 17:36-kor induló Várda és a 18:36-kor induló Tulipán InterCity, a Szegedről 19:45-kor induló Tiszavirág és a 20:45-kor induló Kárász IC vonat a Nyugati pályaudvar helyett Zuglóig közlekedik.

Május 9-én és 10-én a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony és a Budapest–Szeged viszonylaton közlekedő InterCity vonatok a Nyugati pályaudvar helyett Zugló megállóhelyről indulnak és oda érkeznek.

A felújítás idejére a Nyugati pályaudvar vágánycsarnokát lezárják az utasforgalom elől, így a vágányokat a Teréz körúti főbejárat helyett az Eiffel tér, valamint a bevásárlóközpont felőli oldalsó bejáratokon keresztül lehet megközelíteni.

Az gyalogosok tájékoztatását a főbejáratnál kihelyezett nagyméretű molinókkal, valamint a pályaudvar területére elhelyezett 20 darab utastájékoztató táblákkal segítjük.

A vasúttársaság kérésére a BKK is segíti az utasok tájékoztatását, valamennyi, a Nyugati pályaudvart érintő járaton hangos közleményben hívják fel a figyelmet a megváltozott közlekedési rendről.

Kiemelt kép: MÁV