Egy holttestet sodort partra a Duna a Margitszigetnél. A helyszínelés jelenleg is tart, egyelőre nem lehet tudni, mi történt pontosan.

Holttest a Margitszigetnél

Egy holttestet találták a Margitszigetnél. A Bors azt írja, a köves partszakaszon lettek figyelmesek az élettelen testre, amelyet a Duna vize sodort ki oda. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megkezdték a helyszínelést

A holttestet a helyszínre riasztott tűzoltók emeltek ki onnan. A rendőrség pedig megkezdte a helyszínelést.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Soroksárnál is találtak egy holttestet

Egy holttestet emelt ki a Dunából néhány napja Soroksárnál a fővárosi tűzoltóság négyfős búvárszolgálata. A katasztrófavédőket múlt vasárnap este riasztotta a rendőrség, miután egy ember a csepeli Daru-dombnál elmerült a vízben. 

A rendőrség vizsgálja az ügyet

A 47 éves férfi holttestére az erzsébeti átjáró közelében, a csőhídtól nem messze bukkantak rá a soroksári Duna-ágban. Mivel idegenkezűségnek nincs nyoma, közigazgatási eljárás keretében vizsgálják az esetet – írta az eset után a BRFK.

40 holttest a Dunában

A rendőrség szerint a tragédia környékén nem volt kijelölt fürdőhely. Tavaly a Dunából összesen 40 holttestet emeltek ki, ebből 4 haláleset volt a fürdőzéshez köthető.

Sokan fürdenek tiltott helyen

A BRFK nemrég mutatott be egy vízimentést, a szimulációval a folyó veszélyeire kívánták felhívni a figyelmet. A visszatérő ellenőrzések ellenére ugyanis még mindig sokan fürödnek tiltott helyen. 

Itt lehet fürdeni

A rendőrség arra is felhívja a figyelmet, hogy a Dunában fürdeni kizárólag a kijelölt helyeken lehet, azaz Budakalász közelében Dunakeszin, Gödön, Szentendrén, Verőcén, Dunabogdányban, Nagymaroson vagy Kisorosziban a települések által üzemeltetett szabadstrandokon lehet.

Ez tilos!

Továbbá arra is kitérnek, hogy tilos fürdeni hajóútban, hajóutat és hajózási akadályt jelző bóják, nagyhajók, közelében, a vízlépcsők és vízi munkák háromszáz méteres, hidak, vízkivételi művek, egyéb vízi műtárgyak, komp- és révátkelőhelyek százméteres körzetében.

Kikötők közelében is tilos fürdeni

Szintén tilos fürdeni kikötők, veszteglő- és rakodóhelyek, kijelölt, zárt vízisí és vízirobogó (jet-ski), valamint egyéb motoros vízi sporteszköz közlekedésére szolgáló pályák, hajóállomás területén, egészségre ártalmas vizekben, kijelölt fürdőhelyek kivételével a határvizekben és a városok belterületén lévő szabadvizekben, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, kivéve, ha a vízfelület megvilágított, és legfeljebb a mélyvíz határáig, ahol a tiltó tábla jelzi.

Rendszeres ellenőrzések

A BRFK hangsúlyozta: a sérülések és halálesetek elkerülése, valamint a jogszabályok betartatása érdekében a rendőrség rendszeres ellenőrzéseket tart. Beszámoltak arról is, hogy vízi sporteszközök – köztük vízisí vagy SUP – használható a Dunán; azokra hasonló szabályok vonatkoznak, mint a csónakokra: vízi járművet csak az vezethet, aki nem ivott alkoholt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció