Vízben sodródó holttestet találtak a vízi rendőrök Budapesten, a Kopaszi-gátnál. Eddig még nem tudták kétséget kizáróan megállapítani az elhunyt férfi személyazonosságát, de az eddigi adatok alapján feltételezhető, hogy annak a férfinak a holtteste került elő, aki múlt kedden ugrott a Dunába a Margit hídról.

Vízben sodródó holttestet találtak

Vízben sodródó holttestet találtak a vízirendőrök pénteken Budapesten, a Kopaszi-gátnál. A police.hu-ra feltöltött adatok szerint még nem tudták kétséget kizáróan megállapítani az elhunyt férfi személyazonosságát, de az eddigi adatok alapján feltételezhető, hogy annak a férfinak a holtteste került elő, aki múlt kedden ugrott a Dunába a Margit hídról. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Még nem azonosították

A BRFK közigazgatási eljárásban vizsgálják az eset körülményeit, és a holttest személyazonosságának a megállapítása még folyamatban van.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Bulizni indult

Néhány hete írtunk arról, hogy megtalálták annak a fiatal férfinek a holttestét, aki ugyancsak a Margit hídról ugrott a Dunába. A salgótarjáni fiatalember állítólag bulizni ment az egyik barátjával, amikor megtörtént a baj. Csaknem négy nappal az eltűnése után, a folyó szigetújfalui kompkikötőjénél bukkantak rá László maradványaira.

Késő esti bejelentés

A BRFK információi szerint július 3-án 22 óra 55 perckor érkezett bejelentés, hogy egy ember a Margit hídról a Dunába esett. A rendőrség adatai szerint a férfi utoljára ismert ruházata szürke póló, fekete farmer és egy kék sporttáska volt. Lászlót napokon át keresték, és végül pénteken oldódott meg az ügy.

Szigetújfalunál találták meg

László holttestét a Duna szigetújfalui kompkikötőjénél találták meg. Bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel, a Ráckevei Rendőrkapitányság az eset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja – tájékoztatta a Borsot a BRFK Kommunikációs Osztálya.

Aggódtak és imádkoztak

László családja egészen a végsőkig aggódott és imádkozott, hogy előkerüljön a sokáig eltűntként jegyzett fiatal. A lap szerint a férfi testvére még egy nappal a holttest megtalálása előtt is arra buzdította ismerőseit, hogy osszák meg a fiatal fényképét, hiszen a Duna bármelyik részén lehet már.

Egy vendégmunkás fulladt a Dunába

Ahogyan arról hétfőn beszámoltunk, egy 29 éves férfi az Újpesti-öbölben került bajba. Bár a partról egy ember utána úszott, nem tudott már segíteni rajta. Elmondása szerint húsz méterre beúszott a parttól, de a zavaros vízben elmerült személyt nem találta meg.

Alkoholt fogyaszthatott

Kiderült, hogy egy román vendégmunkásról volt szó. A parton bort ihatott, majd ezt követően ment a vízbe. Hiába keresték nagy erőkkel, már csak a holttestét tudták kiemelni a vízből.

Minden eszközt bevetettek

A vízirendészet és a katasztrófavédelem búvárai is hamar keresni kezdték. Még a levegőből is megpróbáltak a nyomára bukkanni. Végül a férfi élettelen testét a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat segítségével emelték ki a vízből. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a Kopaszi-gát. Fotó: archív.