Scarlett Johansson közleményt juttatott el a 24.hu-hoz hétfő este, amelyben kifejtette, hogy ferdítettek azok a híradások, amelyek arról szóltak, hogy a Budapesten forgató színésznő támogatta volna Tarlós István kampányát.

A világsztár közleményében az alábbiak állnak: „Nyilvánvalóvá szeretném tenni: különféle médiabeszámolók ellenére nem fejeztem ki támogatásomat Tarlós István polgármesternek a közelgő önkormányzati választásokra.

Ezzel szemben mindössze egy magánbeszélgetésben osztottam meg vele őszinte elismerésemet, ami Budapest vendégszeretetének, szépségének és bájának szólt. Kizárólag Budapest polgárai választhatják meg a következő főpolgármestert, és ez egy nagyon fontos választás.

A szavazás egy hősi tett mindenhol, ahol veszélyben van a demokrácia. Arra biztatok minden budapesti polgárt, hogy legyen bátor, viselkedjen hősként, és szavazzon a lelkiismerete szerint.” – írta a világsztár a közleményében.

Scarlett Johansson arra reagált, hogy némely lap úgy tálalta a találkozását a főpolgármesterrel, mintha ő politikailag támogatná őt.

Az esetről egyébként Tarlós István sajtóirodája akkor annyit mondott, hogy magántalálkozó volt, ő sem említette, hogy a színésznő politikailag támogatná.

Kiemelt kép: Illusztáció, Scarlet Johanson és Tarlós István – Forrás: BPK montázs