Ma ismét nagyot ugrott az üzemanyagok ára. A benzin és a dízel is 9 forinttal kerül többe. Közben egyre élénkebb a forgalom Budapesten és környékén. A 10-es úton az ürömi körforgalomnál már beindult az araszolás, az 51-esen karambol lassítja a közlekedést.

Egyre több autó megy befelé az M3-on

Egyre élénkebb a forgalom a főváros környéki utakon, az M3-as Budapest felé vezető oldalán Gödöllő és Mogyoród között, valamint a bevezető szakaszon, az M0-ás csomóponttól befelé. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Alakul a dugó Solymárnál

Sokan haladnak a 10-es főúton is, a Solymári körforgalomtól nagy a forgalom, valamint a 11-es főúton is, Szentendre irányába.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Baleset az 51-en

Az 51-es főúton két autó összeütközött Taksony közelében, a 20-as kilométernél csak félpályán halad a forgalom torlódás várható.

Burkolatjavítás

Az M31-es M0-ás felé vezető oldalán megrongálódott a burkolat a 7-es és az 5-ös kilométer között, így várhatóan egy hónapig lezárják a külső sávot.

Drágulnak az üzemanyagok

Pénteken változik az üzemanyagok ára a hazai kutakon, a holtankoljak.hu információi szerint a benzin és a gázolaj literenkénti átlagára is 9 forinttal emelkedik. Ez egyrészt új csúcsot fog jelenteni mindkét üzemanyagtípus számára, másrészt ezzel a benzin egy héten belül 17 forinttal, a gázolaj pedig 15 forinttal drágul. A 95-ös benzin literenkénti átlagára 482 forintra nő, a gázolaj literenkénti átlagára pedig 493 forintra emelkedik.

Rengeteget keres az állam

Az üzemanyagok árának nagyjából a fele adó, amit az államkasszába fizetnek az autósok. Egy teljes tank üzemanyag (átlag 50 liter) feltöltése során, csaknem 15 ezer forint adót fizet egy autós. A szakértők szerint a drágulásnak még nincs vége, az olajár emelkedése miatt nemsokára elérjük az 500 forintos átlagárat. Minél drágább az üzemenyag, annál többet keres az autósokon az állam is.

Kisüt a nap

Pénteken északon, északkeleten már több órára kisüt a nap, dél felé haladva azonban egyre vastagabb lesz a felhőzet, és délen, délnyugaton még gyenge esőre lehet számítani. Délen mérsékelt, máshol élénk, északon, északkeleten többször erős lesz az északkeleti szél. Hajnalban 2-11, napközben 12-19 fok várható – írja az Időkép.

Nem lesz eső szombaton

Szombaton hideg lesz a reggel, az északi völgyekben és északkeleten gyengén fagyhat. Napközben sok lesz a napsütés, több felhőre a déli tájakon van esély, de csapadék itt sem várható. Az élénk szélben 13-17 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szeles lesz a vasárnap

Vasárnap délen és keleten felhős időre, némi esőre készülhetünk, máshol több-kevesebb időre kisüt a nap. Helyenként élénk lesz a szél. Hajnalban -1, +6, délután 10-15 fok valószínű. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dugó az M3-on – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu