Több sérült állapota még kritikus, akik a hétfői, Szlovákiában történt buszbalesetben sérültek meg. Vannak, akik lélegeztető gépen vannak, az ismerősök és a családtagok imádkoznak értük.

Hétfőn történt a katasztrófa

Ahogy arról a Kékvillogó.hu is írt, hétfőn délelőtt A szlovákiai D2-es autópályán történt a baleset, ahol egy budapesti és miskolci nyugdíjasokat szállító autóbusz ütközött egy kamionnal, 59 sérültje és egy halottja volt a katasztrófának. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiderült az is, hogy a váltósofőr az áldozat

A baleset körülményeit jelenleg is vizsgálják. Az már bizonyos, hogy az áldozat az 56 éves váltósofőr volt, azt azonban nem tudni, hogy a baleset pillanatában ki vezette a járatot. Az viszont kiderült, hogy sem a kamion sofőrje, sem a busz két sofőrje nem fogyasztott alkoholt. – írta ripost.hu.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Prága felé tartottak

Úgy tudni, hogy a járat Prága felé tartott, amikor a baleset történt, azonban a részleteket még nem tisztázták. Egyik verzió szerint ugyanis a kamion hajtott ki a leállósávból a busz elé, míg másik feltételezés alapján a busz sofőrje aludhatott el, és rohant bele a közel 100 kilométeres sebességgel az előtte kisoroló pótkocsiba.

Pillanatok alatt ott volt a tűzoltóság és a mentők is

A helyszínen brutális állapotok uralkodtak, mentők, tűzoltók és mentőhelikopterek árasztották el a helyszínt, az esetkocsik és a helikopterek pedig folyamatosan szállították a sérülteket a kórházba.

Mindenki megsérült

Úgy tudni, hogy az utasok mindegyike megsérült, azokat, akik kisebb sérülésekkel megúszták az esetet, már hazaszállították, azonban a súlyos és életveszélyes állapotban lévőket öt helyi kórházba vitték.

Heten vannak kritikus állapotban

Bár a súlyosabb sérültek közül már néhányat mentővel hazaszállítottak, hét kritikus állapotban lévő utast még kint ápolnak. Egyikük lánya elmondta, hogy édesanya is az életveszélyes sérültek között van, az ő állapota is kritikus, géppel lélegeztetik. Már bemehettek hozzá, ugyanis már a baleset napján azonnal a helyszínre siettek.

Visszajelzést várnak

„Voltunk kint nála, beengedtek már az első napon. Jelenleg kritikus az állapota, de most várjuk a visszajelzést a konzulenstől, aki bent van nála – mondta az idős asszony aggódó lánya. Hozzátette, a mai napon mennek vissza anyukájához.”

Bíznak a felgyógyulásban

Az ismerősök százai is abban reménykednek, hogy sérült és kritikus állapotban lévő barátaik, akik a buszon utaztak, felgyógyulnak.

Alig jutottak információhoz

„Csak csepegtetve jutottak el hozzánk a hírek, rokonokon keresztül, vagy éppen szájról-szájra. Több ismerősöm is a buszon ült, de szerencsére őket már hazaszállították”

Imádkoznak értük

„A kritikus állapotban lévőkért pedig imádkozunk, és minden egyes percben reménykedünk, hogy fel fognak gyógyulni. Nagyon sok kitartást kívánunk a családjaiknak, pokoli perceket élhetnek most meg”

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Facebook